Η Ουάσινγκτον απέκτησε το δικό της Άγαλμα της Ελευθερίας- Τη «μικρή αδελφή»

Η Ουάσινγκτον απέκτησε το δικό της Άγαλμα της Ελευθερίας- Τη «μικρή αδελφή» Facebook Twitter
Η «μικρή αδελφή» και στο βάθος το πρωτότυπο Άγαλμα της Ελευθερίας (Πηγή φωτό Getty Images)
0

Σχεδόν 135 χρόνια μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, η «μικρή αδελφή» του βρήκε τη θέση της στην Ουάσινγκτον. 

Πρόκειται για μικρότερου μεγέθους αντίγραφο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν την Τετάρτη μπροστά από τη γαλλική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσινγκτον. Η τελετή έγινε παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του Γάλλου ομολόγου του, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης. 

Η «μικρή αδελφή» κατασκευάστηκε με βάση το σχέδιο του πρωτότυπου Αγάλματος της Ελευθερίας, του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί. Έχει το 1/16 του μεγέθους του πρώτου, καθώς το ύψους του είναι 2,8 μέτρα και ζυγίζει 450 κιλά. Το πρωτότυπο, που δεσπόζει στο Λίμπερτι Άιλαντ στη Νέα Υόρκη από το 1886 έχει ύψος 93 μέτρα, μαζί με τη βάση του. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια η «μικρή αδελφή» ήταν στο Εθνικό Μουσείο Τεχνών και Χειροτεχνιών στο Παρίσι. Το Μουσείο το δάνεισε στις ΗΠΑ για δέκα χρόνια, ενώ το πρωτότυπο είχε αποτελέσει δώρο των Γάλλων στους Αμερικανούς. 

Αρχικά η «μικρή αδελφή» έφτασε στο Έλις Άιλαντ, όπου παρέμεινε για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, προτού μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον όπου θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ