Η Neuralink του Έλον Μασκ αναζητά συνεργάτη για δοκιμές σε ανθρώπους

Έλον Μασκ: Η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων Neuralink αναζητά συνεργάτη για να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους Facebook Twitter
0

Η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων Neuralink, του Έλον Μασκ, προσέγγισε ένα από τα μεγαλύτερα νευροχειρουργικά κέντρα των ΗΠΑ ως πιθανό συνεργάτη κλινικών δοκιμών, καθώς ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις συσκευές της στους ανθρώπους, όταν θα λάβει, φυσικά, την άδεια.

Σύμφωνα με το Reuters, η Neuralink αναπτύσσει από το 2016 εγκεφαλικά εμφυτεύματα, με τα οποία να καταφέρει να θεραπεύσει ασθένειες, όπως η τύφλωση και η παράλυση.

Η εταιρεία του Μασκ υπέστη πλήγμα στις αρχές του 2022, όταν ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) απέρριψε την προσφορά της Neuralink για την έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους.

Από τότε η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να εργαστεί, ώστε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του οργανισμού, όμως αυτό δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνει, αναφέρει τo reuters. Η Neuralink είναι σε συζητήσεις με το νευρολογικό ινστιτούτο Barrow στο Φοίνιξ της Αριζόνα για να υπάρξει βοήθεια στο ζήτημα των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, ανέφερε ανώνυμη πηγή.

Οι συζητήσεις δεν είναι σίγουρο πως θα φέρουν αποτέλεσμα. Η Neuralink συζητά να συνεργαστεί και με άλλα ερευνητικά κέντρα, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ισχύουν οι συζητήσεις της εταιρείας και του νευρολογικού κέντρου, ενώ δεν υπήρξε σχόλιο από εκπρόσωπο της Neuralink.

Ο Francisco Ponce, διευθυντής ενός εξειδικευμένου προγράμματος του νευρολογικού κέντρου Barrow αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά πρόσθεσε πως το Barrow είναι σε προνομιακή θέση για να διεξάγει έρευνες στις εγκεφαλικές εμφυτεύσεις, λόγω της μεγάλης εμπειρίας στον τομέα αυτόν. Επίσης, την είδηση για προσπάθειες της Neuralink να βρει συνεργάτη για κλινικές έρευνες αρνήθηκε να σχολιάσει και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Η παρουσία της στο Παρίσι δεν είναι σύμπτωση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού - Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα την Τρίτη 23 Ιουλίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ