Η Νέα Υόρκη γέμισε αρουραίους και ψάχνει εξολοθρευτή: «Ζητείται αιμοδιψής τσάρος»

Η Νέα Υόρκη γέμισε αρουραίους και ψάχνει εξολοθρευτή: «Ζητείται αιμοδιψής τσάρος» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σιχαίνεστε τους αρουραίους; Αισθάνεστε «ελαφρώς αιμοδιψής» με άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και «μια γενική αύρα μοχθηρίας»; Τότε ίσως έχετε αυτό που χρειάζεται για να γίνετε ο νέος «εξολοθρευτής αρουραίων» της Νέας Υόρκης.

Η διοίκηση του δημάρχου Έρικ Άνταμς δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα μια αγγελία εργασίας προς αναζήτηση κάποιου που θα ηγηθεί της μακροχρόνιας μάχης της πόλης κατά των αρουραίων. Ο επίσημος τίτλος της θέσης είναι «director of rodent mitigation», σε ελεύθερη μετάφραση κάτι σαν «διευθυντής μείωσης τρωκτικών», αν και πολύ γρήγορα βαφτίστηκε «τσάρος των αρουραίων». Και ο μισθός κυμαίνεται από 120.000 έως 170.000 δολάρια.

«Ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει ισχυρό κίνητρο και να είναι κάπως αιμοδιψής, αποφασισμένος να εξετάσει όλες τις λύσεις από διάφορες οπτικές γωνίες, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής δεδομένων, της τεχνολογικής καινοτομίας, της διαχείρισης σκουπιδιών και της μαζικής σφαγής», αναφέρεται στην εν λόγω αγγελία.

Και μπορεί η αγγελία να είναι αλλόκοτη, αλλά η δουλειά είναι σίγουρα τρομακτική.

Η Νέα Υόρκη γέμισε αρουραίους και ψάχνει εξολοθρευτή: «Ζητείται αιμοδιψής τσάρος» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Οι ηγέτες της Νέας Υόρκης προσπαθούν να ελέγξουν τον πληθυσμό των τρωκτικών εδώ και πολλές γενιές, με ανάμεικτα αποτελέσματα. Οι θεάσεις αρουραίων σε πάρκα, πεζοδρόμια και άλλα σημεία της πόλης έχουν πρόσφατα αυξηθεί.

Οι αρουραίοι κατάφεραν να επιβιώσουν από μια προσπάθεια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του πρώην δημάρχου, Μπιλ ντε Μπλάζιο, που επικεντρώθηκε σε περισσότερες αποκομιδές σκουπιδιών και καλύτερες επιθεωρήσεις κατοικιών σε στοχευμένες γειτονιές. Η πόλη ξεκίνησε επίσης πρόγραμμα χρήσης ξηρού πάγου για την ασφυξία των αρουραίων στις κρυψώνες τους.

Ο Έρικ Άνταμς, όταν ήταν πρόεδρος του Μπρούκλιν, παρουσίασε κάποτε μια παγίδα που περιείχε έναν κουβά γεμάτο με τοξική σούπα για να πνίγει τους αρουραίους που προσελκύονταν από τη μυρωδιά της τροφής.

Τώρα, η διοίκησή του αναζητά κάποιον για να γίνει το δημόσιο πρόσωπο των προσπαθειών εξάλειψης και εκπαίδευσης της πόλης.

«Πονηροί, αδηφάγοι και παραγωγικοί, οι αρουραίοι της Νέας Υόρκης είναι θρυλικοί για τις ικανότητές τους στην επιβίωση, αλλά δεν διοικούν αυτοί αυτή την πόλη - εμείς το κάνουμε», ανέφερε η ανάρτηση.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ