Η νέα στρατηγική της Ιταλίας : Εμβολιασμοί όπου είναι δυνατό, από τα γυμναστήρια έως τα σούπερ μάρκετ

Η νέα στρατηγική της Ιταλίας : Εμβολιασμοί όπου είναι δυνατό, από τα γυμναστήρια έως τα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
0

Στη βορειοανατολική περιφέρεια Άνω Αδίγη της Ιταλίας σημειώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ανατρέπει ριζικά την στρατηγική για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πρώτα αντικατέστησε τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, καθιστώντας σαφές ότι χιλιάδες εθελοντές (τουλάχιστον 15.000 στο σύνολο) θα πρέπει να βοηθήσουν άμεσα στην διαδικασία εμβολιασμού. Και αμέσως μετά ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αντικατέστησε και τον ειδικό Επίτροπο για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Φεύγει ο Ντομένικο Αρκούρι, που είχε επιλεγεί από τον Τζουζέπε Κόντε, και στη θέση του αναλαμβάνει καθήκοντα ο στρατηγός Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο: Ένας στρατιωτικός με σημαντική εμπειρία διοίκησης των ιταλικών δυνάμεων, στο Κόσοβο και στο Αφγανιστάν.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει η νέα κυβέρνηση της Ρώμης είναι ότι η επιχείρηση κατά του κορωνοϊού είναι ένας νέος, διαφορετικός πόλεμος, για τον οποίο χρειάζεται μεγάλη εμπειρία σχεδιασμού, καθώς και η συμβολή των ενόπλων δυνάμεων, πιθανότατα με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού.

Ο φιλόδοξος στόχος του Ντράγκι είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν (αν το επιτρέψουν βέβαια οι προμήθειες) μέχρι και δεκαεννέα εκατομμύρια δόσεις τον μήνα, ούτως ώστε να λήξει όλη αυτή η επιχείρηση προστασίας του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι.

Εμβολιασμοί όπου είναι δυνατό: από γυμναστήρια μέχρι σουπερμάρκετ

Όπως τονίζει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί τελικά και το ρωσικό εμβόλιο Sputink V. Επιπλέον, σύμφωνα με τα σχέδια του Ντράγκι, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνουν παντού, σε κάθε χώρο που μπορεί να φανεί χρήσιμος - από τα γυμναστήρια, μέχρι ενδεχομένως ακόμη και τις εισόδους των σουπερμάρκετ.

O νέος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δεν διαθέτει σελίδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει συνέντευξη σε κανένα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για συγκεκριμένη επικοινωνιακή επιλογή: Όπως όλα δείχνουν Όλα δείχνουν, θέλει πρώτα να στείλει κάποια συγκεκριμένα μηνύματα με τις επιλογές του και στην συνέχεια να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δράσης του.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM