Η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία

Η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία Facebook Twitter
Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα θέσεις του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

 

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες στην περιοχή των συγκρούσεων, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

 

«Η καγκελάριος ζήτησε να μειωθεί αυτή η συσσώρευση δυνάμεων, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης για τη συνομιλία.

 

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε σε προκλητικές ενέργειες του Κιέβου, που σκοπίμως πυροδοτούν την ένταση», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη συνομιλία των δύο ηγετών.

 

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Μόσχα ότι συγκεντρώνει στρατό κοντά στα ανατολικά της σύνορα, καθώς στην περιοχή του Ντονμπάς έχει κλιμακωθεί η βία κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τα στρατεύματά της από τους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Η Μόσχα ισχυρίζεται πως είναι μόνο αμυντικές οι στρατιωτικές κινήσεις της και διαμηνύει ότι οι δυνάμεις της θα παραμείνουν εκεί για όσο το θεωρεί σκόπιμο.

 

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Μόσχα μπορεί υπό ορισμένες περιστάσεις να αναγκαστεί να υπερασπιστεί τους πολίτες της στο Ντονμπάς, προειδοποιώντας ότι ευρείας κλίμακας εχθροπραξίες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως χώρας.

 


Σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πήγε στο Ντονμπάς και επισκέφθηκε θέσεις του ουκρανικού στρατού, συνομιλώντας με στρατιώτες. Φορώντας στρατιωτική παραλλαγή και αλεξίσφαιρο γιλέκο, δηλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη χώρα και να διατηρήσει την εκεχειρία στην περιοχή του Ντονμπάς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM