Η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία

Η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία Facebook Twitter
Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα θέσεις του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

 

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες στην περιοχή των συγκρούσεων, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

 

«Η καγκελάριος ζήτησε να μειωθεί αυτή η συσσώρευση δυνάμεων, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης για τη συνομιλία.

 

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε σε προκλητικές ενέργειες του Κιέβου, που σκοπίμως πυροδοτούν την ένταση», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη συνομιλία των δύο ηγετών.

 

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Μόσχα ότι συγκεντρώνει στρατό κοντά στα ανατολικά της σύνορα, καθώς στην περιοχή του Ντονμπάς έχει κλιμακωθεί η βία κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τα στρατεύματά της από τους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Η Μόσχα ισχυρίζεται πως είναι μόνο αμυντικές οι στρατιωτικές κινήσεις της και διαμηνύει ότι οι δυνάμεις της θα παραμείνουν εκεί για όσο το θεωρεί σκόπιμο.

 

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Μόσχα μπορεί υπό ορισμένες περιστάσεις να αναγκαστεί να υπερασπιστεί τους πολίτες της στο Ντονμπάς, προειδοποιώντας ότι ευρείας κλίμακας εχθροπραξίες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως χώρας.

 


Σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πήγε στο Ντονμπάς και επισκέφθηκε θέσεις του ουκρανικού στρατού, συνομιλώντας με στρατιώτες. Φορώντας στρατιωτική παραλλαγή και αλεξίσφαιρο γιλέκο, δηλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη χώρα και να διατηρήσει την εκεχειρία στην περιοχή του Ντονμπάς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM