Η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία

Η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία Facebook Twitter
Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα θέσεις του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

 

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες στην περιοχή των συγκρούσεων, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

 

«Η καγκελάριος ζήτησε να μειωθεί αυτή η συσσώρευση δυνάμεων, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης για τη συνομιλία.

 

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε σε προκλητικές ενέργειες του Κιέβου, που σκοπίμως πυροδοτούν την ένταση», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη συνομιλία των δύο ηγετών.

 

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Μόσχα ότι συγκεντρώνει στρατό κοντά στα ανατολικά της σύνορα, καθώς στην περιοχή του Ντονμπάς έχει κλιμακωθεί η βία κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τα στρατεύματά της από τους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Η Μόσχα ισχυρίζεται πως είναι μόνο αμυντικές οι στρατιωτικές κινήσεις της και διαμηνύει ότι οι δυνάμεις της θα παραμείνουν εκεί για όσο το θεωρεί σκόπιμο.

 

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Μόσχα μπορεί υπό ορισμένες περιστάσεις να αναγκαστεί να υπερασπιστεί τους πολίτες της στο Ντονμπάς, προειδοποιώντας ότι ευρείας κλίμακας εχθροπραξίες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως χώρας.

 


Σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πήγε στο Ντονμπάς και επισκέφθηκε θέσεις του ουκρανικού στρατού, συνομιλώντας με στρατιώτες. Φορώντας στρατιωτική παραλλαγή και αλεξίσφαιρο γιλέκο, δηλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη χώρα και να διατηρήσει την εκεχειρία στην περιοχή του Ντονμπάς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM