Η Μελάνια Τραμπ αποκαλύπτει το νέο κιόσκι στο γήπεδο τένις του Λευκού Οίκου και προκαλεί αντιδράσεις

Η Μελάνια Τραμπ αποκαλύπτει το νέο κιόσκι στο γήπεδο τένις του Λευκού Οίκου και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Αντιδράσεις για ανάρτηση της Μελάνια Τραμπ - Αποκαλύπτει το νέο κιόσκι στο γήπεδο τένις του Λευκού Οίκου (EPA)
0

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ για το νέο κιόσκι στον γήπεδο τένις στον Λευκό Οίκο, εν μέσω πανδημίας.

«Ελπίζω ότι αυτός ο ιδιωτικός χώρος θα λειτουργήσει ως τόπος αναψυχής και συγκέντρωσης για μελλοντικές πρώτες οικογένειες», δήλωσε η Μελάνια Τραμπ, σε γραπτή ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Η Πρώτη Κυρία συνέχισε ευχαριστώντας τους «ταλαντούχους τεχνίτες» που δούλεψαν στο έργο και τους «γενναιόδωρους υποστηρικτές του Λευκού Οίκου».

Ωστόσο, η ανάρτησή της αυτή εν μέσω πανδημίας προκάλεσε οργή στο Twitter.

«282.345», σημείωσε ο David Corn, επικεφαλής του γραφείου της Mother Jones, στην Ουάσιγκτον σε μια λιτή απάντηση, αναρτώντας μόνο τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού.

Η Molly Jong-Fast, αρχισυντάκτρια του Daily Beast, ήταν πιο σαρκαστική. «Ω, αυτοί οι άνθρωποι στα κρεβάτια τους στο ICU θα αισθανθούν πολύ καλύτερα γνωρίζοντας ότι η Τραμπ τελείωσε το γήπεδο του τένις.» έγραψε.

Μια φωτογραφία της πρόσφατα αποκαλυφθείσας δομής περιελάμβανε την κιονοστοιχία, τον τοίχο στηθαίου και τα παράθυρα των προβολέων που προορίζονταν να συνδέσουν το νέο κτίριο με την εμφάνιση και την αίσθηση του Λευκού Οίκου.

Το γραφείο της Μελάνια Τραμπ αποκάλυψε ότι το γήπεδο είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική που έχει η ανατολική και δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε προηγουμένως μετατρέψει το γήπεδο τένις σε γήπεδο μπάσκετ.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε να σχεδιάζεται στις αρχές του 2018, εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2019 από την επιτροπή καλών τεχνών και την εθνική επιτροπή προγραμματισμού κεφαλαίου ενώ η κατασκευή του έγινε σε συνεργασία με τα National Mall και National Park Service.

Ο Τραμπ συνέβαλε στο έργο τον Οκτώβριο του 2019, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικές δωρεές. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν αποκάλυψε το κόστος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χώρος αυτός προκαλεί διαμάχη. Νωρίτερα φέτος, η Πρώτη Κυρία επικρίθηκε έντονα για ανάρτηση με φωτογραφίες, που τη δείχνουν να φορά ειδικό καπέλο εργάτη, ενώ φαίνεται να επιβλέπει την πρόοδο της δομής την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα.

Σε απάντησή της, η Μελάνια Τραμπ, προέτρεψε «όποιον επιλέγει να είναι αρνητικός και να αμφισβητεί ότι (εκείνη) εργάζεται στον Λευκό Οίκο να πάρει τον χρόνο του και να συνεισφέρει κάτι καλό και παραγωγικό στις δικές του κοινότητες».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Αγρότες υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM