ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η μεγαλύτερη Εκκλησία στο Τέξας έκλεισε τις πόρτες της στους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ - Τα τζαμιά όχι

Η μεγαλύτερη Εκκλησία στο Τέξας έκλεισε τις πόρτες της στους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ - Τα τζαμιά όχι Facebook Twitter
Το εσωτερικό της Lakewood
1

Μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στο Τέξας που βρίσκεται στο Χιούστον έκλεισε τις πόρτες της, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Indepedent, μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ, οποίος έπληξε και συνεχίζει να πλήττει τις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Σε ανακοίνωσή του στο Facebook, ο πάστορας της Εκκλησίας, Joel Osteen, φέρεται να ανέφερε ότι ο ναός είναι κλειστός λόγω της σφοδρής καταιγίδας και ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τους πληγέντες. «Η Εκκλησία Lakewood είναι απροσπέλαστη λόγω των σοβαρών πλημμυρών. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά και να σιγουρευτούμε ότι είστε ασφαλείς» κατέληγε η ανακοίνωση.

 

Η μεγαλύτερη Εκκλησία στο Τέξας έκλεισε τις πόρτες της στους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ - Τα τζαμιά όχι Facebook Twitter

Η ανάρτηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε κατοίκους και πιστούς οι οποίοι αναρωτήθηκαν στα social media γιατί μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στις ΗΠΑ - χωρητικότητας 16.000 θέσεων - δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ.

Ενδεικτικά, η Emily Timbol, συγγραφέας, έγραψε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ανοίγετε την εκκλησία σας για να στεγάσετε πολίτες του Χιούστον, βοηθήσετε να καταλάβω αυτό».

Ο πάστορας απάντησε στην έντονη κριτική που δέχτηκε δηλώνοντας στο ABC ότι: «Δεν έχουμε κλείσει ποτέ τις πόρτες μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κέντρο φιλοξενίας σε όσους έχουν ανάγκη. Είμαστε έτοιμοι να στεγάσουμε τους ανθρώπους μόλις γεμίσουν τα υπόλοιπα καταλύματα. Η Lakewood θα είναι αξία για την κοινότητα μετά από αυτή την καταιγίδα».

Ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που επεσήμαναν ότι τα τζαμιά στην περιοχή εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και προσφέρουν «καταφύγιο» στους κατοίκους.

«Αν πήγες στην εκκλησία του Joel Osteen για καταφύγιο και το βρήκες κλειστό, μην ανησυχείς, η ισλαμική κοινωνία των 21 τζαμιών του  Χιούστον είναι ανοικτή», ανέφερε χρήστης στο Twitter.

Σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί ότι πρισσότεροι από 3.000 άνθρωποι διασώθηκαν στο Χιούστον από τότε που έπληξε την περιοχή ο τυφώνας.

 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο το συγκεκριμένο άρθρο, που μεταφέρει την άποψη ενός και μόνο ανθρώπου, χρησιμοποιείται για να πλήξει έξυπνα, μια ολόκληρη θρησκεία Θεών, Αγίων και δισεκατομμυρίων ανθρώπων.Πολύ προσεκτικά δεν αναφέρεται μεν η λέξη Χριστιανισμός, εκτός κι αν ο ναός είναι των Rastafarians, εντονότατη όμως είναι η αντιδιαστολή με το φιλεύσπλαχνο τζαμί που είναι σαφώς το σύμβολο του Ισλάμ.