Η μάχη του streaming: Όμιλοι media θα δαπανήσουν πάνω από 100 δισ. δολάρια για νέο περιεχόμενο

Η μάχη του streaming: Όμιλοι media θα δαπανήσουν πάνω από 100 δισ. δολάρια για νέο περιεχόμενο Facebook Twitter
0

Οι οκτώ κορυφαίοι όμιλοι μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξοδέψουν τουλάχιστον 115 δισ. δολάρια σε νέες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές το επόμενο έτος.

Οι τεράστιες επενδυτικές δαπάνες έρχονται εν μέσω ανησυχιών ότι θα είναι πιο δύσκολο να προσελκύσουν νέους συνδρομητές το 2022 μετά την ανάπτυξη που είχε αποτέλεσμα η πανδημία το 2020 και το 2021, με την εναλλακτική λύση να είναι να μείνουν εκτός streaming.

«Δεν υπάρχει γυρισμός», λέει ο αναλυτής των μέσων ενημέρωσης Michael Nathanson του MoffettNathanson. Ο μόνος τρόπος για να γίνεις ανταγωνιστικός είναι να ξοδεύεις όλο και περισσότερα χρήματα σε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας», πρόσθεσε.

Οι Financial Times υπολόγισαν τις προγραμματισμένες δαπάνες βάσει ενημερώσεων εταιρειών και εκθέσεις αναλυτών, με ένα στέλεχος ψυχαγωγίας να τις χαρακτηρίζει «εκπληκτικές». Οι περισσότερες από τις εταιρείες - μια λίστα που περιλαμβάνει τη Walt Disney, την Comcast, τη WarnerMedia και την Amazon - πρόκειται να καταγράψουν απώλειες στις μονάδες ροής τους. Συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών δικαιωμάτων, η συνολική εκτίμηση δαπανών αυξάνεται σε περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επένδυση της Disney σε περιεχόμενο ροής είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 35-40% το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley. Οι δαπάνες της εταιρείας σε όλες τις νέες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές αναμένεται να φτάσουν τα 23 δις. δολάρια, αν και ο αριθμός αυξάνεται στα 33 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών δικαιωμάτων — 32% από τις συνολικές δαπάνες περιεχομένου το 2021 και 65% από το 2020.

Μεταξύ των προγραμμάτων της Disney που προορίζονται για το 2022 είναι η επανάληψη του Πινόκιο με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς και μια νέα έκδοση των Cars. Από την άλλη, Netflix, ViacomCBS, Fox και Apple σκοπεύουν επίσης να δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο.

«Η πραγματική επικεφαλίδα για το 2022 είναι πόσα χρήματα έχουν διατεθεί στις πλατφόρμες για περιεχόμενο», δήλωσε ο John Sloss, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Sloss Eckhouse Dasti Haynes και επικεφαλής της Cinetic Media, μιας εταιρείας διαχείρισης ταλέντων και συμβούλων. «Είναι απλά συγκλονιστικό».

Η αύξηση των συνδρομητών έχει επιβραδυνθεί για το Netflix, την υπηρεσία ροής Disney+, τα τελευταία τρίμηνα. Τα στελέχη του Netflix αναφέρουν ότι τα ζητήματα στον προγραμματισμό σχετίζονται με τις καθυστερήσεις παραγωγής λόγω κορωνοϊού, ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Αλλά το γεγονός ότι ακόμη και ο ηγέτης του κλάδου πρέπει να επενδύσει πολλά για να δημιουργήσει εκθέσεις και να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές έχει προκαλέσει ορισμένους επενδυτές να αναρωτηθούν εάν το streaming είναι καλή επιχείρησ

Το Netflix πρόκειται να δαπανήσει περισσότερα από 17 δις. δολάρια για περιεχόμενο το επόμενο έτος — αύξηση 25% από το 2021 και 57% από τα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε το 2020.

«Αυτό θα είναι ένα ορόσημο για το Netflix», αν επιτύχει αυτούς τους στόχους, δήλωσε ο Tuna Amobi, ανώτερος αναλυτής μετοχών μέσων και ψυχαγωγίας στο CFRA.

Για τις πιο παραδοσιακές εταιρείες μέσων ενημέρωσης, ωστόσο, η μετάβαση από την παραδοσιακή τηλεόραση και τις ταινίες streaming «ήταν σημαντικά μειωμένη στα περιθώρια [κέρδους]», σημείωσε πρόσφατα η Morgan Stanley.

«Η αγορά ανησυχεί όλο και περισσότερο ότι δεν υπάρχει δοχείο με χρυσό στο τέλος αυτού του ουράνιου τόξου», είπαν οι αναλυτές της τράπεζας.

Το κόστος έχει αυξηθεί παντού, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας και τεχνολογίας σπεύδουν να παράγουν περισσότερες εκπομπές για να τροφοδοτήσουν τις υπηρεσίες streaming τους. Η εύρεση τοποθεσιών για γυρίσματα στο Λος Άντζελες έχει γίνει δύσκολη. 

«Λόγω και μόνο του ανταγωνισμού για ταλέντα, για οτιδήποτε αφορά τις παραγωγές, το κόστος περιεχομένου έχει αυξηθεί», είπε στους επενδυτές τον περασμένο μήνα η Christine McCarthy, οικονομική διευθύντρια της Disney.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM
«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM