Η Lufthansa χάνει 1 εκατ. ευρώ την ώρα - Εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού

Η Lufthansa χάνει 1 εκατ. ευρώ την ώρα - Εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Απώλειες ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ καταγράφει κάθε ώρα η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία διαπραγματεύεται ήδη το ύψος της κρατικής βοήθειας που θα λάβει από το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Κάθε ώρα χάνουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ από τα αποθέματα ρευστότητάς μας - μέρα και νύχτα, εβδομάδα με εβδομάδα και μάλλον μήνα προς μήνα», τόνισε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της εταιρίας, η οποία εξυπηρετεί αυτή την περίοδο λιγότερους από 3.000 επιβάτες την ημέρα. Πριν από την κρίση, ο αριθμός των επιβατών για την Lufthansa έφθανε τους 350.000 ημερησίως.

Προχθές η εταιρία ανακοίνωσε ότι κλείνει την θυγατρική της German Wings, ενώ οι Swiss και Austrian, στις οποίες κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συζητούν ήδη με τις κυβερνήσεις της Ελβετίας και της Αυστρίας αντίστοιχα, προκειμένου να λάβουν κρατική ενίσχυση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM