Πανδημία ή όχι, κάποιοι δεν πτοήθηκαν. Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ έσπασαν το ρεκόρ με τη  αξία τους να φτάνει 3,2 τρισ. δολ. σύμφωνα με τη λίστα Forbes.

 

Αυτό μεταφράζεται σε μία αύξηση της τάξης των 240 δισ. δολ. σε σχέση με τα νούμερα που καταγράφηκαν πέρυσι.

 

Η κορυφή της λίστας Forbes ανήκει στον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος καθώς η αξία του αγγίζει τα 179 δισ. δολ..

 

Παλιός γνώριμος της κορυφής καθώς είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βρίσκεται σε αυτή την θέση.

 

Ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς στη δεύτερη θέση με τουλάχιστον 2,1 δισ. δολ, και στη συνέχεια έρχονται οι Bernard Arnault, Warren Buffett, Larry Ellison, Amancio Ortega,και Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην 7η θέση.

 

Τις 3 τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν τα αδέλφια Walton, ιδιοκτήτες της Walmart: Ο Τζιμ, η Άλις, η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο, και ο νεότερος Ρομπ.

 

Στην συγκεκριμένη λίστα του Forbes φέτος υπήρξαν και 18 νέα μέλη. Μεταξύ αυτών ο Έρικ Γιούαν, διευθύνων σύμβουλος της Zoom Video Communications, η εφαρμογή της οποίας έγινε ιδιαίτερα γνωστή κατά την εποχή του κορωνοϊού. Η καθαρή αξία των περιουσιακών του στοιχείων να ανέρχεται στα 11 δισ. δολάρια.

 

Στου νέους και ο Jim Koch, συνιδρυτής και πρόεδρος της Boston Beer Company, παραγωγός του Samuel Adams Beer, με καθαρή αξία 2,6 δισ. δολ. και σε ηλικία 38 ετών ο νεότερος νεοεισερχόμενος, Trevor Milton, ιδρυτής της ηλεκτρικής υδρογονοκίνητης του φορτηγού Nikola.

 

Χαμηλότερα κατά 77 θέσεις, στην λίστα ο Ντόναλντ Τραμπ που έπεσε στο νούμερο 352 από 275 το 2019 και η καθαρή του αξία έπεσε στα 2,5 δισ. δολ. από τα 3,1 δισ.δολ. του περασμένου έτους, καθώς η αξία των γραφείων, των ξενοδοχείων και των θέρετρων επλήγησαν από την πανδημία.

 

Ακόμα υπάρχουν και εννέα, «επαναπατριζόμενοι», πρώην μέλη της χρυσής 400άδας που έπεσαν κάποια στιγμή από τη λίστα αλλά είδαν ξανά την αξία τους να αυξάνεται.

 

Δύο από τη λίστα του περασμένου έτους πέθαναν και 25 βγήκαν εκτός λίστας. Οι δέκα από αυτές τις περιπτώσεις αφορούσαν σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

 

Η λίστα Forbes υπολόγισε την καθαρή αξία χρησιμοποιώντας τις τιμές των μετοχών από τις 24 Ιουλίου 2020.

 

Με πληροφορίες του Forbes

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr