Η Κιμ Καρντάσιαν με μήνυμά της στο Instagram μιλά ανοιχτά για την ψυχική ασθένεια του συζύγου της, Κάνιε Γουέστ, μετά το παραλήρημά του στο Twitter, ότι εκείνη προσπάθησε να τον κλείσει σε ψυχιατρική κλινική.

 

Η γνωστή τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας μίλησε ανοιχτά για την μάχη του ράπερ με την διπολική διαταραχή.

 

«Όπως γνωρίζετε πολλοί από εσάς, ο Κάνιε πάσχει από διπολική διαταραχή. Όποιος πάσχει από την ασθένεια αυτή ή έχει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο ασθενή, ξέρει πόσο απίστευτα περίπλοκο και επώδυνο είναι να το καταλάβεις.

 

Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημοσίως για το πώς αυτό μας επηρέασε στο σπίτι, διότι είμαι πολύ προστατευτική για χάρη των παιδιών μας και (σέβομαι) το δικαίωμα του Κάνιε στην ιδιωτικότητα όταν πρόκειται για την υγεία του. Αλλά σήμερα, αισθάνομαι ότι πρέπει να το σχολιάσω λόγω του στίγματος και των παρανοήσεων σχετικά με την ψυχική υγεία.

 

Εκείνοι που κατανοούν την ψυχική ασθένεια ή ακόμη και την καταναγκαστική αυτή συμπεριφορά, γνωρίζουν ότι η οικογένεια είναι ανίσχυρη εκτός αν το μέλος που πάσχει από την ασθένεια είναι ανήλικο.

 

Άτομα που δεν γνωρίζουν αυτήν την εμπειρία, μπορεί να κρίνουν πιο εύκολα και να μην καταλαβαίνουν ότι το ίδιο το άτομο πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία λήψης βοήθειας, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν η οικογένεια και οι φίλοι του.

 

Κατανοώ ότι ο Κάνιε υπόκειται σε κριτική επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και οι ενέργειές του κατά καιρούς μπορούν να προκαλέσουν έντονες απόψεις και συναισθήματα.

 

Είναι ένα λαμπρό αλλά περίπλοκο άτομο που υπό την πίεση του να είσαι καλλιτέχνης και μαύρος, βιωνόντας παράλληλα και την οδυνηρή απώλεια της μητέρας του, πρέπει να αντιμετωπίσει επίσης την πίεση και την απομόνωση, που εντείνεται από τη διπολική διαταραχή του.

 

Όσοι είναι κοντά στον Κάνιε ξέρουν την καρδιά του και καταλαβαίνουν ότι τα λόγια του μερικές φορές δεν ταιριάζουν με τις προθέσεις του.

 

Το να ζει με διπολική διαταραχή δεν μειώνει ή ακυρώνει τα όνειρά του και τις δημιουργικές του ιδέες, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή μη επιτεύξιμα μπορεί είναι για ορισμένους. Αυτό είναι μέρος της ιδιοφυΐας του και όπως όλοι έχουμε δει, πολλά από τα μεγάλα όνειρά του έχουν γίνει πραγματικότητα.

 

Εμείς ως κοινωνία μιλάμε για το ζήτημα της ψυχικής υγείας, ωστόσο πρέπει επίσης να κάνουμε αναφορά και στα άτομα που ζουν με την ασθένεια, ειδικά σε περιόδους που το χρειάζονται περισσότερο.

 

Ζητώ ευγενικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το κοινό να μας προσφέρουν τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που απαιτείται για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Ευχαριστώ όσους έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ευημερία του Κάνιε αλλά και για την κατανόησή σας.

 

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,

Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ».

 

Χθες ο Κάνιε Γουέστ στράφηκε εναντίον την ίδιας του της οικογένειας εν μέσω ενός «μεγάλου επεισοδίου διπολικής διαταραχής», βάζοντας στόχο την Κρις Τζένερ, συγκρίνοντας τη ζωή του με την ταινία «Get Out» και κατηγορώντας την Κιμ Καρντάσιαν πως προσπάθησε να τον κλείσει σε ψυχιατρική κλινική.

 

Σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter, το βράδυ της Δευτέρας, ο Κάνιε αποκάλυψε το σχέδιο της συζύγου του να του παρέχει βοήθεια, μόλις 24 ώρες μετά από μια αλλόκοτη και κάπως ασυνάρτητη προεκλογική καμπάνια στη Νότια Καρολίνα.

 

«Η Κιμ προσπαθούσε να έρθει αεροπορικώς στο Γουαϊόμινγκ με έναν γιατρό για να με κλείσει σε ψυχιατρείο όπως στην ταινία "Get Out" επειδή έκλαιγα χτες και επειδή έσωσα τη ζωή της κόρης μου», είπε μεταξύ άλλων ο Κάνιε.