Η Ιβάνκα Τραμπ καταγγέλλει τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής μετά το χάος στη Βιρτζίνια - Κάτι που δεν έκανε ο πατέρας της

Η Ιβάνκα Τραμπ καταγγέλλει τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής μετά το χάος στη Βιρτζίνια - Κάτι που δεν έκανε ο πατέρας της Facebook Twitter
0

Μέσω της κόρης του ίσως κάνει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις που δεν έκανε το περασμένο Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς επικρίθηκε έντονα από την αντιπολίτευση για την μη καταδίκη των υποστηρικτών της λευκής υπεροχής έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια στη Βιρτζίνια.

Έτσι, η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου προχώρησε το πρωί της Κυριακής σε ξεκάθαρη καταγγελία για τον «ρατσισμό, την ανωτερότητα της λευκής φυλής και τους νεοναζί», την ίδια στιγμή που ο πατέρας της συνεχίζει να γίνεται δέκτης επιθέσεων για το θέμα.

«Δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κοινωνία για τον ρατσισμό, τη λευκή ανωτερότητα και τους νεοναζί. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως Αμερικανοί και να είμαστε μια χώρα ενωμένη», έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter της.


Για ορισμένους αναλυτές, αυτή η θέση ίσως τη διακρίνει στην πραγματικότητα από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε στην ίδια μοίρα χθες την ακροδεξιά και αντιδιαδηλωτές κατά του ρατσισμού καταγγέλλοντας τη «βία που προήλθε από διάφορες πλευρές».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως «πολλές πλευρές» εμπλέκονται στα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ: «Παρακολουθούμε από κοντά τα τρομερά γεγονότα που εκτυλίσσονται καταδικάζουμε με τους εντονότερους δυνατούς όρους αυτή τη φοβερή επίδειξη μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας από πολλές πλευρές», πρόσθεσε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση από αντιπροσώπους όλου του πολιτικού φάσματος στην Αμερική.

Αντιπολίτευση και ακτιβιστές αλλά και Ρεπουμπλικανοί χαρακτήρισαν «ασυγχώρητο» για τον πρόεδρο, το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής.


Ο πρόεδρος επικρίθηκε έντονα για αυτά τα σχόλια ακόμη και από Ρεπουμπλικανούς. Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ζήτησε να «ακούσει τον πρόεδρο να περιγράφει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ όπως είναι, μια τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

Αναδίπλωση

 

Τελικά, ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκαζε όλες τις μορφές «βίας, μισαλλοδοξίας και μίσους» όταν μίλησε για τη βία στο Σάρλοτσβιλ, περιλαμβανομένων των «υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής, της KKK (Κου Κλουξ Κλαν), των νεοναζί και όλων των εξτρεμιστικών ομάδων», αφότου ωστόσο δέχθηκε επικρίσεις γιατί δεν κατονόμασε ειδικά αυτές τις ομάδες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM