Η Ιβάνκα Τραμπ εμφανίστηκε με χιτζάμπ - Αντιδράσεις στα social media

Η Ιβάνκα Τραμπ εμφανίστηκε με χιτζάμπ - Αντιδράσεις στα social media Facebook Twitter
2

Με χιτζάμπ εμφανίστηκε η Ιβάνκα Τραμπ κατά την επίσκεψή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκαλώντας νέες επικρίσεις κι αντιδράσεις.

Η κόρη και ειδική σύμβουλος του προέδρου Τραμπ έφτασε στα ΗΑΕ το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ γυναικών στο Ντουμπάι.


Η εμφάνισή της με χιτζάμπ, τύπο μαντήλας που καλύπτει το κεφάλι και το λαιμό αφήνοντας σε πλήρη θέα το πρόσωπο, κατά την ξενάγησή της στο Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζαγιέντ, προκάλεσε τα καυστικά σχόλια των social media, με πολλούς να την κατηγορούν για υποκριτική υποστήριξη στις μουσουλμάνες, άλλους να της αποδίδουν πως με αυτόν τον τρόπο προωθεί στους μηχανισμούς και τη νοοτροπία που κρατούν τις γυναίκες σε καθεστώς καταπίεσης και παρωχημένων αντιλήψεων, κι άλλους να υπογραμμίζουν πως υποκύπτει σε ένα ρόλο για να ευχαριστήσει τους μουσουλμάνους ηγέτες. 

«Όταν ταξιδεύεις τον κόσμο προωθώντας την ισότητα των φύλων - αλλά εσύ κι άλλες τύπισσες καλύπτετε το κεφάλι σας και βγάζετε τα παπούτσια σας...» έγραψε μία από τους χρήστες του Twitter ενώ μία δεύτερη σχολιάζει: «Καλωσήρθες Ιβάνκα στη μακρά λίστα ελεύθερων γυναικών που εκούσια υποστηρίζουν ένα εργαλείο θρησκευτικής υποταγής που φυλακίζει, κακοποιεί και σκοτώνει γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Καλωσήρθες στη μακρά λίστα των ισχυρών γυναικών που με την ισχύ τους προδίδουν άλλες γυναίκες». 

Δεν ήταν λίγοι, πάντως, οι υποστηρικτές του Τραμπ που έσπευσαν να την υπερασπιστούν, επιμένοντας πως δεν επρόκειτο για κάποιου είδους δήλωση και αποδίδοντας την κίνησή της σε λόγους εθιμοτυπικούς, αλλά και θρησκευτικούς - καθώς επισκεπτόμενη το τζαμί, έπρεπε να συμμορφωθεί στους ισχύοντες κανόνες.

Με πληροφορίες από Independent/designtaxi

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM
«Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Διεθνή / «Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Στο πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο «Μπόργκο Εγνάτσια» στην Απουλία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι εργασίες της Συνόδου των G7 - Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα παντρεύτηκαν το 2012 ο Τζάστιν Τιμπερλέικ με την Τζέσικα Μπίελ 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί

Διεθνή / Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί

Το στέλεχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι η ισραηλινή επιχείρηση για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων τριών, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού πολίτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Διαβάζοντας αρχικά τον τίτλο, αρχικά νόμιζα ότι φορούσε τη μαντίλα σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της. Τελικά, κατάλαβα ότι το φόρεσε μόνο κατά την ξενάγηση στο τζαμί. Συμφωνώ με όσους σχολίασαν ότι είναι σεβασμός προς τον ιερό χώρο που επισκέτπται, όπως θα έπρεπε να ακολουθήσει τους κανόνες σε έναν χριστιανικό ναό, συναγωγή, κ.ο.κ. Η καλύτερη λύση, για να μην έχουν στήριξη, έστω και έμμεση, τόσο καταπιεστικά καθεστώτα, είναι γυναίκες με δημόσια αξιώματα (ή που έχουν συγγένεια με άνδρες που έχουν δημόσια αξιώματα) να μην επισκέπτονται αυτές τις χώρες. Έχουμε και εμείς παράδειγμα από την σύντροφο του πρώην πρωθυπουργού στο Ιράν, που καταχαρούμενη φόρεσε τη μαντίλα στο Ιράν.
Αν όμως πήγαινε χωρίς να φοράει χιτζάμπ θα την κατηγορούσαν για ασέβεια προς τη θρησκεία τους. Επίσης, όταν η Γαλλία την ποινικοποίησε πολλές μουσουλμάνες βγήκαν να την υποστηρίξουν και μίλησαν για ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης. Ε ας αποφασίσουν τελικά τι θέλουν γιατί καταντάει κουραστικό.