Η Γερμανία εκτιμά πως οι πρόσφυγες που θα υποδεχθεί φέτος δεν θα ξεπεράσουν τις 300.000

Η Γερμανία εκτιμά πως οι πρόσφυγες που θα υποδεχθεί φέτος δεν θα ξεπεράσουν τις 300.000 Facebook Twitter
0

Δεν θα ξεπεράσουν τους 300.000 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τους οποίους θα υποδεχθεί η Γερμανία φέτος, προέβλεψε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF) Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag.


«Προετοιμαζόμαστε για 250.000 ως 300.000 πρόσφυγες αυτή τη χρονιά», είπε ο Βάιζε, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Μπιλτ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν ο αριθμός των αφίξεων είναι μεγαλύτερος, η υπηρεσία του θα πιεστεί, αλλά επέμεινε πως δεν ανησυχεί για ένα τέτοιο σενάριο, αφού αντιθέτως προβλέπει ότι οι αφίξεις θα είναι λιγότερες από 300.000 φέτος.


Σύμφωνα με τον Βάιζε, η Γερμανία υποδέχθηκε πέρυσι λιγότερους πρόσφυγες και μετανάστες απ' ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί είχαν καταγραφεί δύο φορές, ενώ άλλοι συνέχισαν το ταξίδι τους προς άλλα κράτη. «Θα παρουσιάσουμε τον ακριβή αριθμό σύντομα, αλλά είναι βέβαιο ότι πέρυσι ήλθαν στη Γερμανία λιγότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι», υπογράμμισε ο επικεφαλής της BAMF.


Η κυρίαρχη άποψη στη Γερμανία μέχρι τώρα ήταν πως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία υποδέχθηκε πέρυσι πάνω από 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά τον Βάιζε, θα χρειαστούν αρκετός καιρός και πολλά χρήματα για να ενταχθούν οι νεοαφιχθέντες στην αγορά εργασίας. Ο ίδιος εκτίμησε πως το 70% των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν φθάσει στη χώρα είναι σε θέση να εργαστεί, αλλά υπενθύμισε πως η πλειονότητα των ανθρώπων αυτών θα εξαρτάται από τα επιδόματα του γερμανικού δημοσίου μέχρι να καταφέρει να βρει απασχόληση.

 

Ο Βάιζε πρόσθεσε πως υπολογίζει ότι περίπου το 10% των νεοαφιχθέντων διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο, ενώ το 40% δεν έχει κάποιο επίσημο τίτλο σπουδών, αλλά διαθέτει πρακτική εργασιακή εμπειρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM