Η General Electric σχεδιάζει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας

Η General Electric σχεδιάζει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας Facebook Twitter
0

Η General Electric προχωρά στην περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας στη μονάδα ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εξασθένηση της ζήτησης για ενεργειακές μονάδες ορυκτών καυσίμων.

Η αμερικανική εταιρία ξεκίνησε τις περικοπές με στόχο να εξοικονομήσει 1 δισ. δολάρια το 2018, λέγοντας ότι αναμένει να συνεχιστούν οι δυσκολίες στον κλάδο. «Οι παραδοσιακές αγορές ενέργειας, περιλαμβανομένου του αερίου και του άνθρακα, έχουν αποδυναμωθεί», ανέφερε η GE.

Οι φήμες για απολύσεις επιβεβαιώθηκαν από πηγές των εργατικών συνδικάτων χθες, με το προσωπικό στην Ελβετία και τη Γερμανία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

«Αυτή η απόφαση είναι επώδυνη, αλλά απαραίτητη για να αντιμετωπίσει η GE Power τα προβλήματα στην αγορά ενέργειας», δήλωσε ο Ράσελ Στόουκς, επικεφαλής της GE Power.

Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στην Ελβετία θα επηρεαστούν από την απόφαση της εταιρίας, ενώ πιθανόν να απολυθεί και περίπου το 16% του προσωπικού στη Γερμανία. Στη Βρετανία, θα επηρεαστούν περίπου 1.100 θέσεις, σύμφωνα με την εταιρία.

Στα τέλη του 2016, η GE απασχολούσε σε όλο τον κόσμο 295.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Η GE δήλωσε ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τους επικεφαλής των συνδικάτων για τις κινήσεις αυτές. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Γερμανία αντέδρασαν οργισμένα στις σχεδιαζόμενες απολύσεις.

«Η ανακοίνωση της GE ότι θέλει να προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη δεν είναι ούτε στρατηγικά ούτε οικονομικά δικαιολογημένη και εξυπηρετεί μόνο στη μεγιστοποίηση του βραχυπρόθεσμου κέρδους για τους μετόχους», δήλωσε ο Κλάους Στάιν, εκπρόσωπος του συνδικάτου IG Metall στο εργοστάσιο της GE στο Μανχάιμ. «Δεν θα το δεχθούμε αυτό και θα παλέψουμε να...διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM