Η General Electric σχεδιάζει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας

Η General Electric σχεδιάζει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας Facebook Twitter
0

Η General Electric προχωρά στην περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας στη μονάδα ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εξασθένηση της ζήτησης για ενεργειακές μονάδες ορυκτών καυσίμων.

Η αμερικανική εταιρία ξεκίνησε τις περικοπές με στόχο να εξοικονομήσει 1 δισ. δολάρια το 2018, λέγοντας ότι αναμένει να συνεχιστούν οι δυσκολίες στον κλάδο. «Οι παραδοσιακές αγορές ενέργειας, περιλαμβανομένου του αερίου και του άνθρακα, έχουν αποδυναμωθεί», ανέφερε η GE.

Οι φήμες για απολύσεις επιβεβαιώθηκαν από πηγές των εργατικών συνδικάτων χθες, με το προσωπικό στην Ελβετία και τη Γερμανία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

«Αυτή η απόφαση είναι επώδυνη, αλλά απαραίτητη για να αντιμετωπίσει η GE Power τα προβλήματα στην αγορά ενέργειας», δήλωσε ο Ράσελ Στόουκς, επικεφαλής της GE Power.

Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στην Ελβετία θα επηρεαστούν από την απόφαση της εταιρίας, ενώ πιθανόν να απολυθεί και περίπου το 16% του προσωπικού στη Γερμανία. Στη Βρετανία, θα επηρεαστούν περίπου 1.100 θέσεις, σύμφωνα με την εταιρία.

Στα τέλη του 2016, η GE απασχολούσε σε όλο τον κόσμο 295.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Η GE δήλωσε ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τους επικεφαλής των συνδικάτων για τις κινήσεις αυτές. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Γερμανία αντέδρασαν οργισμένα στις σχεδιαζόμενες απολύσεις.

«Η ανακοίνωση της GE ότι θέλει να προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη δεν είναι ούτε στρατηγικά ούτε οικονομικά δικαιολογημένη και εξυπηρετεί μόνο στη μεγιστοποίηση του βραχυπρόθεσμου κέρδους για τους μετόχους», δήλωσε ο Κλάους Στάιν, εκπρόσωπος του συνδικάτου IG Metall στο εργοστάσιο της GE στο Μανχάιμ. «Δεν θα το δεχθούμε αυτό και θα παλέψουμε να...διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM