Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατακεραυνώνει το «Blonde»: «Φετιχοποιεί τον γυναικείο πόνο»

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατακεραυνώνει το «Blonde»: «Φετιχοποιεί τον γυναικείο πόνο - Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατακεραύνωσε τον σκηνοθέτη της ταινίας Blonde, Άντριου Ντόμινικ, καταγγέλλοντας πως η ταινία «φετιχοποιεί τον γυναικείο πόνο». 

Το μοντέλο ξέσπασε στο TikTok την Παρασκευή για την ταινία με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas, την οποία δεν έχει δει ακόμα.

«Δεν εκπλήσσομαι που ακούω ότι πρόκειται για άλλη μια ταινία που φετιχοποιεί τον γυναικείο πόνο, ακόμη και στον θάνατο» ανέφερε η 31χρονη. 

Η ίδια, επικαλούμενη τη συλλογική εμμονή που προκάλεσαν η περίπτωση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, αλλά και οι θάνατοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Έιμι Γουάινχαουζ, ανέφερε πως «ως κοινωνία μάς αρέσει να φετιχοποιούμε τον γυναικείο πόνο... Έχουμε εμμονή με τα νεκρά κορίτσια και τους σίριαλ κίλερ». 

Η συγγραφέας του «My Body» όπου περιγράφει πώς είναι να είσαι γυναίκα σήμερα, παραδέχεται πως «ως γυναίκες -μιλώντας για τον εαυτό μου είναι σίγουρο- έχω μάθει πώς τα φετιχοποιώ τον δικό μου πόνο και τη δική μου οδύνη στη ζωή», εξηγώντας πως είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα της θυματοποίησης και πως τα προβλήματά της «μοιάζουν να συνηθίζονται». «Είναι κάπως σέξι να είσαι ένα γαμ@@@@ο κορίτσι» πρόσθεσε. 

«Νομίζω πως αυτό το κάνουμε σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όμως, θέλω να το αλλάξω» ανέφερε. 

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound - Emrata

«Οπότε έχω μια πρόταση. Νομίζω πως όλες πρέπει να είμαστε λίγο πιο τσαντισμένες. Το 2022, μωρό μου, είναι μια σκύλα εποχή. Νομίζω πως πρέπει να ζήσουμε στην σκύλα αυτή εποχή» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως σχεδιάζει να τσαντιστεί όταν δει την ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζόις Κάρολ Όουτς. 

Οι επικρίσεις για την ταινία που προβάλλεται από τέλη Σεπτεμβρίου στο Netflix, και το πώς αντιμετωπίζει το βιασμό και το ψυχικό τραύμα της πρωταγωνίστριας που υποδύεται τη Μέριλιν Μονρόε, είναι καταιγιστικές. 

Πολλοί ήταν όσοι κατήγγειλαν μέσω social media πως δεν κατάφεραν να δουν πάνω από 20 λεπτά της σχεδόν τρίωρης ταινίας. Άλλοι δε, καλούν για μποϊκοτάζ του φιλμ. 

Με πληροφορίες από PageSix 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM