Η CIA κατηγορεί τη Huawei ότι χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση

Η CIA κατηγορεί τη Huawei ότι χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση Facebook Twitter
EPA
0

Η αμερικανική αντικατασκοπεία κατηγορεί την εταιρεία Huawei Technologies πως λαμβάνει κρατική επιχορήγηση από την κινεζική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην Βρετανική εφημερίδα «The Times» το οποίο επικαλείται μία μη κατονομαζόμενη πηγή, η CIA εγκαλεί τη Huawei ότι χρηματοδοτείται από την Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας της Κίνας, τον Κινεζικό Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό και από έναν τρίτο κλάδο των δικτύων αντικατασκοπείας του κινεζικού κράτους.

Η κινεζική εταιρεία έσπευσε αμέσως να διαψεύσει το δημοσίευμα με σχετική της ανακοίνωση. «Η Huawei δεν σχολιάζει αβάσιμες υπόνοιες, που στηρίζονται σε ανύπαρκτες αποδείξεις από ανώνυμες πηγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας απαντώντας στην Times.

Εξόν από την εταιρεία, ούτε η CIA, ούτε και οι κρατικές κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας απάντησαν άμεσα στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Νωρίτερα εντός του έτους, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους — από κοινού με άλλα μέλη της ομάδας «Πέντε Μάτια» που έχει συστήσει η Ουάσιγκτον για τον συντονισμό των μυστικών υπηρεσιών της με τις Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά και Νέας Ζηλανδία — για την πιθανή χρήση του λογισμικού των κινητών τηλεφώνων της Huawei για κατασκοπεία. Κατηγορίες που απορρίπτει η κινεζική εταιρεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ