Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Facebook Twitter
Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Pixabay)
0

Ξεκινά από σήμερα η απαγόρευση των απευθείας επιβατικών πτήσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προ τη Βρετανία.

Με αυτή την απόφαση κλείνει ο πιο πολυσύχναστος διεθνής ταξιδιωτικός διάδρομος στον κόσμο, η σύνδεση δηλαδή  Ντουμπάι-Λονδίνο.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι προσθέτει τα ΗΑΕ, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα στον κατάλογό της των χωρών για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού και ενδεχομένως ανθεκτικού στα εμβόλια κατά της COVID-19 παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος (στη χώρα) των ανθρώπων που ήταν ή διήλθαν από αυτές τις χώρες, με εξαίρεση Βρετανούς, Ιρλανδούς και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν δικαιώματα διαμονής, οι οποίοι θα πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για 10 μέρες στο σπίτι», διευκρίνισε χθες, Πέμπτη, με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Στον ιστότοπό της, η αεροπορική εταιρεία Emirates αναφέρει ότι θα αναστείλει όλες τις επιβατικές πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15:00 ώρα Ελλάδος, που τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση. Η Etihad Airways ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει μόνον τις πτήσεις στη Βρετανία, ενώ εκείνες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστούν.

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνιστά σε αυτούς, που έχουν κάνει κράτηση για πτήσεις που προβλεπόταν να φτάσουν στη Βρετανία μετά την ισχύ της απαγόρευσης, να μην πάνε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας συνέστησε στους υπηκόους της χώρας, που βρίσκονται τώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να χρησιμοποιήσουν πτήσεις, που δεν είναι απευθείας, για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Το κλείσιμο συνόρων που προκλήθηκε από τον COVID-19 κατέστησε τη σύνδεση Ντουμπάι-Λονδίνου τον πιο πολυσύχναστο διεθνή ταξιδιωτικό διάδρομο στον κόσμο τον Ιανουάριο, με 190.365 προγραμματισμένες θέσεις αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων αεροπορικών εταιρειών OAG.

Η Emirates και η Etihad μεταφέρουν κανονικά μεγάλους αριθμούς επιβατών σε προορισμούς όπως η Αυστραλία μέσω αεροπορικών συνδέσεων σε κεντρικούς αερολιμένες στους οποίους δραστηριοποιούνται, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση για ματαίωση των πτήσεων αυτών θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περισσότερες πτήσεις τσάρτερ από τη Βρετανία, αν χρειαστεί λόγω των ματαιώσεων στις Emirates και Etihad.

Ο Έραν Μπεν-Έιβραχαμ, ένας Αυστραλός που έχει αποκλειστεί στη Βρετανία λόγω των αυστηρών περιορισμών στον αριθμό αφίξεων στην Αυστραλία, δήλωσε ότι οι επιλογές του για να επιστρέψει στην πατρίδα του συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο.

«Αυτή τη στιγμή μας δίδονται μόνον τρεις επιλογές, να πετάξουμε με Qatar, ANA, ή Singapore Airlines], δήλωσε στο δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.

«Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιστρέψεις στην πατρίδα. Οι πτήσεις για την επιστροφή στοιχίζουν περίπου 4.500 ευρώ», σημείωσε.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM