Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό»

Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό» Facebook Twitter
0

Την Ελλάδα προτείνει, με κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα της η Γερμανική εφημερίδα Bild, ως προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές το 2020.

Στο αφιέρωμά της, η Γερμανική εφημερίδα μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορωνοϊό κάνοντας αναφορά εκτός της Ελλάδος στην Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Στο ερώτημα «που μπορεί να πάει κανείς αυτή τη χρονιά για διακοπές;» η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι παντού τόσο άσχημα. Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα τονίζει ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορονοϊό.

Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό» Facebook Twitter

Η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου υπογραμμίζει στο άρθρο ότι «περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν».

Στην γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει: «η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού για να μπορέσει να έχουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της αλλά να έχουμε και την εμπιστοσύνη των τουριστών. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μαϊου θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό ή διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες».

Τέλος, φιλοξενούνται και δηλώσεις ενός υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού υπαλλήλου, όπως σημειώνεται, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα χαθεί αυτή η σαιζόν για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM