Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό»

Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό» Facebook Twitter
0

Την Ελλάδα προτείνει, με κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα της η Γερμανική εφημερίδα Bild, ως προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές το 2020.

Στο αφιέρωμά της, η Γερμανική εφημερίδα μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορωνοϊό κάνοντας αναφορά εκτός της Ελλάδος στην Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Στο ερώτημα «που μπορεί να πάει κανείς αυτή τη χρονιά για διακοπές;» η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι παντού τόσο άσχημα. Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα τονίζει ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορονοϊό.

Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό» Facebook Twitter

Η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου υπογραμμίζει στο άρθρο ότι «περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν».

Στην γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει: «η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού για να μπορέσει να έχουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της αλλά να έχουμε και την εμπιστοσύνη των τουριστών. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μαϊου θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό ή διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες».

Τέλος, φιλοξενούνται και δηλώσεις ενός υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού υπαλλήλου, όπως σημειώνεται, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα χαθεί αυτή η σαιζόν για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM