Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό»

Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό» Facebook Twitter
0

Την Ελλάδα προτείνει, με κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα της η Γερμανική εφημερίδα Bild, ως προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές το 2020.

Στο αφιέρωμά της, η Γερμανική εφημερίδα μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορωνοϊό κάνοντας αναφορά εκτός της Ελλάδος στην Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Στο ερώτημα «που μπορεί να πάει κανείς αυτή τη χρονιά για διακοπές;» η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι παντού τόσο άσχημα. Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα τονίζει ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορονοϊό.

Η Bild προτείνει την Ελλάδα για το καλοκαίρι: «Διακοπές παρά τον κορωνοϊό» Facebook Twitter

Η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου υπογραμμίζει στο άρθρο ότι «περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν».

Στην γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει: «η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού για να μπορέσει να έχουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της αλλά να έχουμε και την εμπιστοσύνη των τουριστών. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μαϊου θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό ή διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες».

Τέλος, φιλοξενούνται και δηλώσεις ενός υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού υπαλλήλου, όπως σημειώνεται, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα χαθεί αυτή η σαιζόν για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM