Η Αυστραλία μπορεί στα επόμενα 20 χρόνια να έχει εξαλείψει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Η Αυστραλία μπορεί στα επόμενα 20 χρόνια να έχει εξαλείψει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας Facebook Twitter
0

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πρόκειται να γίνει η Αυστραλία, λόγω μιας επιτυχούς εκστρατείας εμβολιασμού ευρείας κλίμακας που ξεκίνησε το 2007 και των βελτιώσεων που έγιναν στο Εθνικό Πρόγραμμα Παρακολούθησης του Τραχήλου.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Καρκίνου της Νέας Νότιας Ουαλίας, η έρευνα που διεξήγαγε δείχνει ότι εάν διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός παρακολούθησης και εμβολιασμών, η θανατηφόρα ασθένεια είναι πιθανό να εξαλειφθεί μέσα σε 20 χρόνια.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι λιγότερο από έξι ανάμεσα σε 100.000 γυναίκες θα παρουσιάσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έως το 2022, με τον αριθμό να μειώνεται περαιτέρω μέχρι το 2035, σε μόλις τέσσερις στις 100.000.

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν λεπτομερώς στη Διεθνή Διάσκεψη για τον HPV -τον ιό των θηλωμάτων- που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στο Σίδνεϊ, με την ελπίδα να ξεκινήσουν παρόμοια προγράμματα σε άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM