Η Αυστραλία εξετάζει να μην επιτρέπεται στα ανεμβολίαστα παιδιά να γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς

Η Αυστραλία εξετάζει να μην επιτρέπεται στα ανεμβολίαστα παιδιά να γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς Facebook Twitter
0

Τα ανεμβολίαστα παιδιά δεν θα μπορούν να γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης βάσει ενός νέου σχεδίου της κυβέρνησης της Αυστραλίας.


Κάποιες αυστραλιανές πολιτείες εφαρμόζουν ήδη νόμους που απαγορεύουν την εισαγωγή ανεμβολίαστων παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, όμως τώρα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολ Τέρνμπουλ ζητεί το μέτρο να εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο.


Οι γιατροί υποστηρίζουν το μέτρο αυτό, επισημαίνοντας ότι οι γονείς και η κοινωνία έχουν υποχρέωση να προστατεύουν τα παιδιά.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Australian Child Health Poll, από τους σχεδόν 2.000 γονείς που ρωτήθηκαν, το 5% απάντησε ότι τα παιδιά τους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα.


Ο Τέρνμπουλ τόνισε ότι κάτι πρέπει να γίνει, επικαλούμενος την περίπτωση ενός βρέφους που πέθανε από κοκκύτη. «Δεν πρόκειται για μια θεωρητική άσκηση, πρόκειται για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. «Αν ένας γονιός λέει "δεν θα εμβολιάσω το παιδί μου" δεν θέτει απλώς σε κίνδυνο το δικό του παιδί, αλλά και όλων των άλλων», υπογράμμισε.


Τρεις πολιτείες στην Αυστραλία --το Κουίνσλαντ, η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτόρια—ήδη απαιτούν τα παιδιά να είναι εμβολιασμένα ή να έχουν ξεκινήσει πρόγραμμα για να κάνουν τα εμβόλια που έχουν χάσει προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αυστραλών Γιατρών Μάικλ Γκάνον επεσήμανε ότι τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις μολύνσεις. «Αν εσύ, ως γονιός, περιμένεις από την κοινότητα να σε υποστηρίξει είτε με την παροχή κοινωνικών επιδομάτων είτε με πρόσβαση στο σύστημα υγείας, τότε πρέπει να συνεισφέρεις στην προστασία των άλλων παιδιών της κοινότητας αυτής», δήλωσε.


πηγή: BBC/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM