Η αστυνομία του Σικάγο σκότωσε πάλι «από λάθος»

Η αστυνομία του Σικάγο σκότωσε πάλι «από λάθος» Facebook Twitter
0

Η αστυνομία του Σικάγο, που ήδη ενοχοποιείται για λάθη, σκότωσε τρεις ανθρώπους χθες, ανάμεσά τους μια μητέρα πέντε παιδιών η οποία επλήγη κατά τη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας σε έναν οικογενειακό διαπληκτισμό.

Τα βίαια αυτά περιστατικά είναι τα πρώτα μετά τις διαδηλώσεις που προκάλεσε η μετάδοση τον περασμένο μήνα εικόνων από τον θάνατο, πέρσι, ενός μαύρου εφήβου, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν λευκός αστυνομικός στην πόλη τον πυροβόλησε με 16 σφαίρες.

Σε ανακοίνωση, η αστυνομία δήλωσε ότι παρενέβη σε μια συνοικία έπειτα από κλήση που δέχτηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Κατά την άφιξή τους "οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα επιθετικό άτομο και ένας από αυτούς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο άτομα".

"Μια 55χρονη γυναίκα τραυματίστηκε κατά λάθος και βρήκε τραγικό θάνατο", πρόσθεσε η αστυνομία η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς του θύματος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι δύο μαύροι, η Μπέτι Τζόουνς, μητέρα πέντε παιδιών και ο Κουιντόνιο Λεγκρίρ, ένας 19χρονος φοιτητής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, ο Λεγκρίρ υπέφερε από ψυχικές διαταραχές και απειλούσε τον πατέρα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, κάτι που ήταν αιτία για να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Η Τζόουνς ήταν γειτόνισσά τους και ο πατέρας της είχε ζητήσει να δεχτεί τους αστυνομικούς.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε έναν ένοπλο άνδρα κατά τη διάρκεια επέμβασης κατά μιας "εφόδου που ήταν σε εξέλιξη". Ο άνδρας τραυματίστηκε και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM
Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM