Η Αργεντινή ξανά μπροστά στον εφιάλτη του κραχ

Η Αργεντινή ξανά μπροστά στον εφιάλτη του κραχ Facebook Twitter
5

Μια νέα διαπραγμάτευση για το χρέος και μια συμβιβαστική συμφωνία με τους πιστωτές της, την λεγόμενη Λέσχη του Παρισιού, επιδιώκει η κυβέρνηση της Αργεντινής καθώς δυσκολεύεται να αντλήσει χρήματα από τις αγορές, 10 χρόνια μετά την πτώχευση της.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθεσε «κουρεμένη» προσφορά  για την αποπληρωμή χρέους 10 δισεκατομμυρίων προς τους συγκεκριμένους επενδυτές, επιδιώκοντας τη διαγραφή 4 δις τα οποία είναι τόκοι και ποινές.

Ο επικεφαλής του Paris Club, Ramon Fernandez, ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει την προσφορά στις 22 Ιανουαρίου. Πάντως, πηγές από το Paris Club, που επικαλείται το Bloomberg δηλώνουν ότι οι 19 χώρες που αποτελούν τη Λέσχη δεν πρόκειται να δεχτούν καμία μείωση παρά μόνον την πλήρη αποπληρωμή τους.

Υπάρχει όμως μια γενικότερη αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να προχωρήσουν.

Η Αργεντινή προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του ΔΝΤ αλλά και του Paul Singer, του μεγαλύτερου ιδιώτη - πιστωτή της χώρας καθώς τα αποθεματικά της βρίσκονται σε πολύ χαμηλό σημείο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM