Η Αντζελίνα Τζολί έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram - Για να γίνει η φωνή των πολιτών του Αφγανιστάν

Η Αντζελίνα Τζολί έκανε λογαριασμό στο Isntagram - Για να γίνει η φωνή των πολιτών του Αφγανιστάν Facebook Twitter
EPA
0

Η Αντζελίνα Τζολί άνοιξε λογαριασμό στο Instagram και η πρώτη της ανάρτηση είναι για το Αφγανιστάν.

Η ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για του πρόσφυγες, φτάνει τους 2,5 εκατ. folowers μέσα σε 3 ώρες από την στιγμή που έφτιαξε τον λογαριασμό της. Έχει μία μόνο ανάρτηση, ένα γράμμα που της έστειλε ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν, όπως η ίδια λέει.

«Αυτή είναι μια επιστολή που έλαβα από μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα κοινωνικά μέσα και να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι άνοιξα λογαριασμό στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει στην ανάρτησή της.

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν ξεφύγει από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από είκοσι χρόνια.

»Είναι αρρωστημένο να βλέπεις τους Αφγανούς να εκτοπίζονται και πάλι από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους.

»Να έχεις ξοδέψεις τόσο πολύ χρόνο και χρήμα, να έχεις χύσει αίμα και να έχεις χάσει ζωές μόνο για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, είναι μια αποτυχία, σχεδόν αδύνατο να το κατανοήσεις.

»Παρακολουθώ επί δεκαετίες πώς αντιμετωπίζονται οι Αφγανοί πρόσφυγες - μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο - σαν βάρος, (και) αυτό είναι επίσης νοσηρό.

»Γνωρίζω ότι αν είχαν τα (κατάλληλα) εργαλεία και τον σεβασμό, θα έκαναν τόσα για τον εαυτό τους. Και γνώρισα τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν να μορφωθούν, αλλά πάλεψαν για τη μόρφωση.

»Όπως οι άλλοι που έχουν δεσμευτεί, ούτε εγώ θα αποστασιοποιηθώ. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους να βοηθήσω. Και ελπίζω να με ακολουθήσετε» έγραψε η Αντζελίνα Τζολί παραθέτοντας το γράμμα της νεαρής Αφγανής.

Στο γράμμα η μικρή περιγράφει τον τρόμο που ζουν με την επάνοδο των Ταλιμπάν.

Ζει στο Αφγανιστάν και περιγράφει τη ζωή της πριν τους Ταλιμπάν και τώρα. Μιλάει για τα δικαιώματα που δεν έχουν πια και για το γεγονός ότι αν και εκείνοι δεσμευτήκαν για μια νέα τάξη πραγμάτων, ξέρει ότι δεν θα το τηρήσουν.

«Γιατί έχουν ένα πολύ κακό παρελθόν» όπως λέει. Ίσως επιστρέψουν στις ίδιες συνθήκες με εκείνες όπως πριν 20 χρόνια, συνεχίζει. 

«Χάσαμε όλοι την ελευθερία μας και είμαστε ξανά φυλακισμένοι» καταλήγει η μικρή.

Η Αντζελίνα Τζολί ανάρτησε και μία φωτογραφία με επτά Αφγανές καλυμμένες με μπούρκα.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM