Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Μην κάνετε καμία βρωμιά»

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Μην κάνετε καμία βρωμιά» Facebook Twitter
Getty Images
0

Η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποιεί τις ΗΠΑ και την νέα διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, λίγο πριν εκείνος διατυπώσει την πολιτική του για την Κορέα.

Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Βόρεια Κορέα, η Κιμ Γιο Γιονγκ επέκρινε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Η επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun μετάφερε τα σχόλια της ως εξής: «Μια συμβουλή (θα δώσω) προς τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών που αγωνίζεται να διαδώσει τη μυρωδιά της πυρίτιδας στη γη μας από πέρα ​​από τον ωκεανό. Αν θέλει να υπάρχει ειρηνικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καλύτερα να αποφύγει να προκαλέσει κάποια βρωμιά στο πρώτο της βήμα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν επανέλαβε την αντίθεση της χώρας της στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα τις περιγράφει δε, ως προετοιμασία για εισβολή, λέγοντας πως «Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέλεξε για άλλη μια φορά τον "Μάρτιο του Πολέμου", τον" Μάρτιο της Κρίσης"».

Τα σχόλιά της Κιμ Γιο Γιονγκ έρχονται μια ημέρα πριν από την άφιξη ανώτατων αξιωματούχων των ΗΠΑ στη Σεούλ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι προσπαθεί για εβδομάδες να κάνει μία διπλωματική επαφή με τη Βόρεια Κορέα, η οποία ωστόσο έχει σταθεί ανεπιτυχής μέχρι στιγμής.

Η Πιονγκγιάνγκ από την πλευρά της, ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατέχει πλέον την εξουσία στις ΗΠΑ.

Οι δύο χώρες παραμένουν αντιμέτωπες για τα πυρηνικά και βαλλιστικά πυραυλικά προγράμματα του Βορρά.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ