Χωρίς σχολεία και ίντερνετ οι μαθητές στην Αφρική - Η τηλεόραση μοναδική «πηγή εκπαίδευσης»

Χωρίς σχολεία και ίντερνετ οι μαθητές στην Αφρική - Η τηλεόραση μοναδική «πηγή εκπαίδευσης» Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια μαθητές στην Αφρική βασίζονται στην τηλεόραση για την εκπαίδευσή τους στη διάρκεια της πανδημίας καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο και δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Η τηλεόραση έχει αντικαταστήσει τους δασκάλους και τους συμμαθητές των παιδιών της Αφρικής καθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία επ'αόριστον τον Μάρτιο για να μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν τον Ιανουάριο.

Πολλά παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα τηλεδιδασκαλίας και σύμφωνα με την Unicef, τουλάχιστον τα μισά από αυτά στην υποσαχάρια Αφρική που πηγαίνουν σχολείο, δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Ο Μιγκουέλ Μουνένε από την Κένυα κάθεται ανάμεσα στους γονείς του κρατώντας τα χέρια τους καθώς παρακολουθεί χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων να του διδάσκουν πώς να προφέρει την λέξη «ψάρι».

Ο 5χρονος μαθητής παρακολουθεί έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που σχεδίασε η μη κυβερνητική οργάνωση της Τανζανίας, Ubongo, η οποία προσφέρει δωρεάν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σταθμούς της Αφρικής.

«Άλλα προγράμματα είναι μόνο για διασκέδαση, αλλά η Ubongo βοηθάει τα παιδιά. Μπορεί τώρα να διακρίνει πολλά σχήματα και χρώματα, τόσο στα αγγλικά όσο και στα σουαχίλι», λέει η μητέρα του στο Reuters.

Τον Μάρτιο, προγράμματα της Ubongo (στα σουαχίλι σημαίνει μυαλό) μεταδίδονταν σε μια περιοχή που κάλυπτε περίπου 12 εκατομμύρια νοικοκυριά σε εννέα χώρες, εξηγεί η Ιμάν Λιπούμπα, η επικεφαλής επικοινωνίας της ΜΚΟ.

Μέχρι τον Αύγουστο ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 17 εκατομμύρια σε 20 χώρες. «Η πανδημία του κορωνοϊού μας ανάγκασε να αναπτυχθούμε γρήγορα», πρόσθεσε.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, μεταρρυθμιστών και εκπαιδευτικών ίδρυσαν το δίκτυο Ubongo TV στην Τανζανία το 2014. Έκτοτε έχει λάβει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές και έχει κερδίσει 700.000 δολάρια από το YouTube, από τις πωλήσεις προϊόντων, από την συμπαραγωγή προγραμμάτων και από την άδεια χρήσης χαρακτήρων.

Το υπουργείο Παιδείας της Κένυας λέει ότι τα σχολεία μπορούν να ξανανοίξουν όταν ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού θα μειωθεί σημαντικά.

Στοιχεία από το υπουργείο Υγείας δείχνουν ότι στη χώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 36.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τουλάχιστον 620 θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM