ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Χιλή: 3 νεκροί και 19 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες που σάρωσαν το κεντρικό τμήμα της χώρας

Χιλή: 3 νεκροί και 19 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες που σάρωσαν το κεντρικό τμήμα της χώρας Facebook Twitter
0

3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 άλλοι αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στη Χιλή το Σαββατοκύριακο, εν μέσω καλοκαιριού.

Οι βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών κοντά στην πρωτεύουσα της Χιλής. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είχαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν 373 άνθρωποι, ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής (ONEMI) χθες, Κυριακή.

Εξάλλου διακόπηκε η υδροδότηση ενός εκατομμυρίου και πλέον νοικοκυριών στο Σαντιάγο, και η Aguas Andinas, η εταιρεία η οποία τη διαχειρίζεται, ανέφερε πως η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει την αποκατάστασή της.

Ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εργάζονται στο πεδίο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί και για να αποκατασταθεί η παροχή πόσιμου νερού όπου αυτό είναι δυνατόν, ανέφερε η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε νότια του Σαντιάγο όταν μια κατολίσθηση παρέσυρε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Στην κοιλάδα Σαν Χοσέ δε Μάιπο, στα υψίπεδα που επιβλέπουν το Σαντιάγο, συνεργεία χρειάστηκε να καθαρίσουν τους δρόμους για να μπορέσουν οι κάτοικοι να απομακρυνθούν.

Είναι η δεύτερη φορά που η κεντρική Χιλή πλήττεται από πλημμύρες μέσα σε έναν χρόνο. Τον Απρίλιο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πλημμύρισαν συνοικίες ακόμη και στο κέντρο του Σαντιάγο όταν υπερχείλισε ένας ποταμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον στον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Ο πρίγκιπας Άντριου έστειλε email μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της Βιρτζίνια Τζουφρέ, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε διακόψει την επικοινωνία του με τον Επστάιν το 2010.
LIFO NEWSROOM
ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να προωθήσει έναν προϋπολογισμό «πριν από το τέλος της χρονιάς»

Αποτελείται από πολιτικούς και τεχνοκράτες- μάλλον άγνωστους στο ευρύ κοινό- «προερχόμενους από την κοινωνία των πολιτών», σε μια προσπάθεια να εξέλθει η Γαλλία από την πολιτική αστάθεια
LIFO NEWSROOM
ΟΜΗΡΟΙ ΧΑΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε τους 20 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους - Η λίστα με τα ονόματα

Ο κατάλογος που δημοσίευσε η Χαμάς πριν την απελευθέρωση, περιελάμβανε τους ίδιους 20 ομήρους των οποίων τα ονόματα είχαν ήδη δοθεί στο Ισραήλ νωρίτερα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Διεθνή / Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Η έρευνα, που βασίστηκε σε πάνω από 300.000 πηγές δεδομένων, καταγράφει ανησυχητικές τάσεις: οι θάνατοι νέων αυξάνονται, ενώ οι χρόνιες παθήσεις και τα ψυχικά νοσήματα επιδεινώνονται
LIFO NEWSROOM