H Τίλντα Σουίντον θα είναι η πρωταγωνίστρια της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ

H Τίλντα Σουίντον θα είναι η πρωταγωνίστρια της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ Facebook Twitter
Πώς η Τίλντα Σουίντον έπεισε τον Πέδρο Αλμοδόβαρ να κάνει την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του.
0

Εἰναι γνωστό πως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν κάνει αγγλόφωνες ταινίες, καθώς η συγκεκριμένη γλώσσα περιορίζει τις ηθοποιούς με τις οποίες μπορεί να συνεργαστεί. Η περίεργη αυτή συνθήκη, ωστόσο, σύντομα αναμένεται να αλλάξει χάρη στην Τίλντα Σουίντον.

To κίνητρο συνεργασίας με τη χαρισματική Βρετανίδα ήταν αυτό που, καθώς φαίνεται, έπεισε τον Ισπανό σκηνοθέτη να επενδύσει στο πρώτο του μη - ισπανόφωνο κινηματογραφικό εγχείρημα.

Σύμφωνα με το IndieWire - είδηση που επιβεβαιώνει και ο Κάιλ Μπιουκάναν των New York Times - o Αλμοδόβαρ σύντομα θα αρχίσει να δουλεύει πάνω στο μικρού μήκους 'The Human Voice' όπου θα πρωταγωνιστεί η Σουίντον - και ένα σκυλί.


«Χρειάζεσαι αυτή την αίσθηση πως κάποιος σε καταλαβαίνει απολύτως» σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Στην περίπτωση της Τίλντα, είναι ακριβώς όπως την είχα ονειρευτεί. Τόσο ανοιχτή, τόσο ευφυής. Μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση με τη λογική. Στην πρόβα κατανοούσαμε ο ένας τον άλλον πολύ στενά».

Το κινηματογραφικό αυτό πρότζεκτ θα βασίζεται στο ομώνυμο μονόπρακτο του Ζαν Κοκτώ που πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας που ανακαλύπτει ότι ο επί χρόνια εραστής της ετοιμάζεται να παντρευτεί μία άλλη γυναίκα.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του αποκλειστικά στο IndieWire ο Αλμοδόβαρ, ο ίδιος έχει ήδη συζητήσει με τη Σουίντον πιθανούς τρόπους να επικαιροποιήσουν την πλοκή και νιώθει σίγουρος πως βρήκε την κατάλληλη μούσα για το αγγλόφωνο ντεμπούτο του. Στη σύγχρονη βερσιόν του έργου όπως το έχει οραματιστεί ο πληθωρικός Ισπανός, η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να πείσει τον εραστή της να μην την εγκαταλείψει. «Συνεργαστήκαμε με τη Σουίντον για να διαπιστώσουμε αν θα ήταν σωστό για εκείνη να πει το ένα ή το άλλο. Θεωρώ πως δεν υπάρχει γυναίκα που μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι γιατί είναι κάπως παλιομοδίτικο. Αυτή η νοοτροπία δεν υπάρχει» λέει ο ίδιος. 

Ο  Αλμοδόβαρ τόνισε πως σχεδιάζει να σκηνοθετήσει το "The Human Voice" στη Μαδρίτη τον προσεχή Απρίλιο: «Είναι περίεργο όταν οι φίλοι με ρωτούν τι θα ήθελα να κάνω μετά και εκπλήσσονται όταν τους λέω πως αυτό που θα ήθελα, είναι να γυρίσω ένα μικρού μήκους φίλμ, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο είμαι ερωτευμένος τώρα και χαίρομαι πολύ που το κυνηγώ».

Ο Κοκτώ έγραψε το 1928 το συγκεκριμένο έργο, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γαλλία δύο χρόνια μετά. Ο Αλμοδόβαρ είχε υπαινιχθεί το ενδιαφέρον του για το έργο και στο παρελθόν, καθώς το είχε χρησιμοποιήσει ως έμπνευση για το σενάριο της ταινίας Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, του 1988.

Η Τίλντα Σουίντον έχει παρελθόν με τους σκηνοθέτες μη αγγλόφωνων φιλμ. Έχει, μάλιστα, συνεργαστεί ήδη δύο φορές με τον βραβευμένο, πια, με Όσκαρ, σκηνοθέτη της ταινίας 'Παράσιτα', Bong Joon Hο.

Παρότι το έργο θα έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτών, ο Αλμοδόβαρ παραδέχεται πως θα το αξιοποιήσει ως εφαλτήριο για το επόμενο αγγλόφωνο πρότζεκτ του. Ήδη, ο Ισπανός δημιουργός βρίσκεται στη διαδικασία προσαρμογής σεναρίου του A Manual for Cleaning Women της Lucis Berlin για τη μεγάλη οθόνη, ενώ σε ανύποπτο χρόνο είχε αποκαλύψει πως δουλεύει πάνω σε ένα φιλμ που θα γυριστεί σε ΗΠΑ και Μεξικό. Μάλιστα, είχε γνωστοποιήσει πως είχε έρθει σε επαφή με δύο σταρ, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει.

Με πληροφορίες από IndieWire/WMagazine 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ