H Kίνα χτίζει ένα πελώριο τείχος δέντρων

H Kίνα χτίζει ένα πελώριο τείχος δέντρων Facebook Twitter
1

Η Κίνα η οποία ευθύνεται για την μεγαλύτερη εκπομπή αερίων στον πλανήτη, αποφάσισε να εμπλακεί σε ένα τεράστιο πρόγραμμα δενδροφύτευσης που βοηθά στο να αντισταθμιστεί η απώλεια από την αποψίλωση των τροπικών δασών.


Οι προσπάθειες αναδάσωσης στην Κίνα, σε συνδυασμό με την αναγέννηση σε εγκαταλειμμένες γεωργικές εκτάσεις στη Ρωσία, βοήθησαν στο να αντισταθμιστεί το 81% της απώλειας σε υπέργεια βιομάζα άνθρακα που προέκυψε από την καταστροφή των δασών από το 2003, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Nature Climate Change.


"Η αύξηση της βλάστησης προήλθε κατά κύριο λόγο από ένα συνδυασμό περιβαλλοντικών και οικονομικών παραγόντων και τεράστια έργα δενδροφύτευσης στην Κίνα", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Yi Liu του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας. Ο Liu σημείωσε ότι η αποθήκευση άνθρακα στα κινεζικά δάση αυξήθηκε κατά περίπου 0,8 δισεκατομμύρια τόνους μεταξύ 2003 και 2012.

Αναλύοντας δορυφορικά δεδομένα των τελευταίων 20 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ποσότητα του άνθρακα που απορροφάται από τη βλάστηση είχε αυξηθεί κατά περίπου 4 δισεκατομμύρια τόνους από το 2003 παρόλο που τα τροπικά δάση έχουν συρρικνωθεί στην Ινδονησία και τη Βραζιλία και οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στα δάση του Καναδά και των ΗΠΑ.


Στην Κίνα, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της βλάστησης σημειώνεται στο βορρά όπου σε εξέλιξη είναι οι κύριες προσπάθειες αναδάσωσης. Οι παρατηρητές ισχυρίζονται πως το πρόγραμμα αναδάσωσης της Κίνας - γνωστό και ως η "Πράσινο Σινικό Τείχος" -είναι το μεγαλύτερο έργο Οικολογικής Μηχανικής του κόσμου.

 

Η χώρα χτίζει μια ζώνη των δέντρων που θα εκτείνεται σε 2.800 μίλια σε όλο το βόρειο τμήμα της Κίνας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την προέλαση της ερήμου Γκόμπι. Συνολικά, η Κίνα έχει φυτέψει 13 εκατομμύρια εκτάρια (32 εκατομμύρια στρέμματα) νέων δασών από το 2008, σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση Δασών.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μια ακομη ιδιαιτερα σημαντικη ειδηση για την αντιμετωπιση ενος φοβερα σοβαρου,αλλα και παγκοσμιου,προβληματος,η οποια μαλλον δεν θα τυχει της αντιστοιχης με την σημασια της προσοχης.Τουλαχιστον στην χωρα μας.Οπου ολες οι αναλογες απαιτουμενες ενεργειες κατα κανονα επαφιονται στην αρμοδιοτητα του καλου "Θεου της Ελλαδος".