H Ιταλία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στο Gay Village λόγω της αιματηρής επίθεσης στο Ορλάντο

H Ιταλία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στο Gay Village λόγω της αιματηρής επίθεσης στο Ορλάντο Facebook Twitter
0

H Ιταλία αποφάσισε να αυξήσει αισθητά τα μέτρα ασφαλείας στο «Gay Village» μετά την σφαγή του Ορλάντο, που προκάλεσε το θάνατο 49 ανθρώπων και των τραυματιστώ άλλων 53.

«Έστω και αν ο νόμος το απαγορεύει, στο εξής, στην είσοδο του "χωριού" μας θα γίνονται και σωματικές έρευνες από τους υπεύθυνους της ασφάλειας», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Gay Village, Βλάντιμιρ Λουξούρια.

Η ίδια εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «ο δολοφόνος ήταν ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος» και ζήτησε από όλους να γράψουν, τώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είμαι γκέι», σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα της σφαγής, τους συγγενείς τους και για την υπεράσπιση της πραγματικής ισότητας.

Η Λουξούρια, τρανσέξουαλ και πρώην βουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιόφωνο, πρόσθεσε ότι «ο ISIS έχει βάλει στο στόχαστρο τους ομοφυλόφιλους, αλλά τα μέλη του στρατολογούν παιδιά δώδεκα ετών και τα βιάζουν». Κάτι που, συνέχισε, «δείχνει ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με παιδεραστές».

«Είμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με την αστυνομία και τον περιφερειάρχη της Ρώμης. Στην είσοδο των εγκαταστάσεων μας έχουν τοποθετηθεί και τρία μηχανήματα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων», πρόσθεσε η Ίμμα Μπαττάλια, από τους ιδρυτές του «χωριού», αυτού, της Αιώνιας Πόλης.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκαν το Gay Village (για να παρακολουθήσουν προβολές έργων, δημόσιες συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και για ψυχαγωγία) πάνω από 300.000 άτομα, κάθε ηλικίας και σεξουαλικού προσανατολισμού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM