Γυναίκα βούτηξε σε θερμές πηγές 93 βαθμών Κελσίου για να σώσει τον σκύλο της

Γυναίκα βούτηξε σε θερμές πηγές 93 βαθμών Κελσίου για να σώσει τον σκύλο της Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ δεν λογάριασε τον κίνδυνο για την ζωή της και έπεσε συνειδητά σε καυτό νερό για να σώσει τον σκύλο της, στο Εθνικό Πάρκο του Γελοουστόουν.

Το κατοικίδιο της 20χρονης είχε βουτήξει στο «σχεδόν βραστό νερό» των καυτών πηγών του πάρκου, και η γυναίκα έπεσε αμέσως για να το σώσει, με αποτέλεσμα το κορμί της να γεμίσει σοβαρά, θερμικά εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού. Ο σκύλος της γυναίκας εξέπνευσε λίγο αργότερα ενώ την ίδια τράβηξε, μέσα σε δευτερόλεπτα, από το νερό ο πατέρας της και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.  

Στην ανακοίνωσή του, το Εθνικό Πάρκο επιβεβαιώνει πως το περιστατικό συνέβη στις 4 Οκτωβρίου. Η γυναίκα βγήκε από το όχημά της για να κυνηγήσει και να πιάσει τον σκύλο της. Τελικά, αναγκάστηκε να βουτήξει στην θερμή πηγή νερού "Maiden Grave" για να πιάσει το τετράποδο και υπέστη εγκαύματα «από τους ώμους ως τα πόδια της»

Η θερμοκρασία του νερού στο Maiden Grave είναι 93 βαθμοί Κελσίου σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου (σ.σ στους 100 βαθμούς βράζει το νερό). 

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο του Αϊντάχο. «Το πάρκο πληροφορήθηκε πως ο σκύλος, δυστυχώς, υπέκυψε», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Πάρκου που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της γυναίκας. Ωστόσο σε μία σελίδα στο GoFundMe που έχει ανοίξει για την χρηματική ενίσχυση της οικογένειας, αναφέρεται πως το όνομα της 20χρονης είναι Laiha Slayton.

Στο Instagram, η αδερφή της έγραψε πως μέσα σε 8 δευτερόλεπτα που έμεινε στο καυτό νερό, η γυναίκα υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού. «Αυτό σημαίνει πως ο μπαμπάς την τράβηξε αδιανόητα γρήγορα. Είναι πολύ τυχερή. Ο μπαμπάς της έσωσε τη ζωή». Θα παραμείνει σε καταστολή για δύο με τρεις εβδομάδες, σε μια προσπάθεια των γιατρών να την βοηθήσουν με τους πόνους των εγκαυμάτων.

Οι υπεύθυνοι του Πάρκου επανειλημμένα ζητούν από τους επισκέπτες να προσέχουν στις υδροθερμικές περιοχές και να κινούνται μόνο στα οριοθετημένα μονοπάτια, ελέγχοντας αδιάλειπτα τα κατοικίδιά τους (σ.σ με λουρί). Τα ζώα απαγορεύεται να πλησιάσουν στις θερμές πηγές. Περισσότερα από 20 άτομα έχουν σκοτωθεί από εγκαύματα, πέφτοντας στα καυτά νερά του Πάρκου που είναι και η πρώτη αιτία θανάτων από δυστυχήματα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ