Το burnout του κορωνοϊού: Η Goldman Sachs προσφέρει νέες παροχές στους εργαζομένους για να τους προφυλάξει

Goldman Sachs: Νέες παροχές στους εργαζομένους - Για να τους προφυλάξει από το burnout του κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Η παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού οδήγησε πολλούς εργαζομένους να αλλάξουν άρδην εργασιακές συνήθειες, ακόμη και να αναθεωρήσουν την καριέρα τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο προσέλκυσης νέων εργαζομένων, αλλά και παραμονής των ήδη υπαρχόντων, ο όμιλος Goldman Sachs εντάσσει στο εργασιακό πλαίσιο νέα δέσμη παροχών. 


Μεταξύ των όσων προσφέρει στους εργαζομένους της πλέον η διεθνής τράπεζα επενδύσεων, σύμφωνα με εσωτερικό μέιλ που εστάλη στους υπαλλήλους χθες, Δευτέρα, είναι άδεια για αποβολή εγκυμοσύνης, επέκταση χρόνου της άδειας πένθους, αλλά και άνευ αποδοχών εκπαιδευτική άδεια για τους μακροβιότερους εργαζομένους.

Επιπλέον, αυξάνει τις συνταξιοδοτικές εισφορές των εργαζομένων της στις ΗΠΑ στο 6% της συνολικής αποζημίωσης - ή στο 8% για τους υπαλλήλους με έσοδα έως 125.000 δολάρια ετησίως- και καταργεί την περίοδο αναμονής ενός χρόνου για την απόδοση εισφορών. 

«Θέλαμε να προσφέρουμε μια πειστική πρόταση αξίας στους υπάρχοντες και επίδοξους υπαλλήλους και να διασφαλίσουμε πως είμαστε ηγέτες στον τομέα μας, όχι απλώς ανταγωνιστικοί» ανέφερε ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Μπέντλεϊ ντε Μπέγιερ. 
 

Σε μία σφικτή αγορά οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες ανταγωνίζονται στο «κυνήγι» ταλέντων και, άρα, επιδιώκουν και τις ενέργειες αυτές που προφυλάσσουν τους εργαζομένους τους από το burnout και την εξουθένωση - πρόβλημα που πήρε πρωτόγνωρες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας που, λόγω lockdown, έκλεισε τους υπαλλήλους στα σπίτια τους, απομονώνοντάς τους από τους συναδέλφους τους και συνήθως αναγκάζοντάς τους σε περισσότερες ώρες δουλειάς. 

Σε μια έρευνα που διεξήγε φέτος η Goldman, μια μικρή ομάδα νεοπροσληφθέντων αναλυτών είπε πως κατά μέσο όρο δούλευαν 95 ώρες την εβδομάδα, τονίζοντας πως το άγχος της δουλειάς είχε επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία. Ανταποκρινόμενη στο εύρημα αυτό, η Goldman δεσμεύτηκε για την πρόσληψη περισσότερων τραπεζιτών και την αυστηρότερη διασφάλιση του εργασιακού ωραρίου. Πολλές άλλες τράπεζες, μάλιστα, αφουγκραζόμενες τις ανάγκες των καιρών, έκαναν αύξηση στους νέους τους τραπεζίτες φέτος. 


Με πληροφορίες από Wall Street Journal 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM