Για πρώτη φορά το διάσημο «Strawberry Field» των Beatles άνοιξε για το κοινό - Και δεν θα ξανακλείσει

Για πρώτη φορά το διάσημο «Strawberry Field» των Beatles άνοιξε για το κοινό - Και δεν θα ξανακλείσει Facebook Twitter
0

Το «Strawberry Fields Forever» των Beatles κυκλοφόρησε το 1967 και στα χρόνια που ακολούθησαν το ψυχεδελικό κομμάτι σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή πειραματισμού του διάσημου συγκροτήματος σε μουσικά μονοπάτια εκτός της σύγχρονης ποπ.

Το διάσημο τραγούδι έγραψε ο Τζον Λένον, εμπνευσμένος από αναμνήσεις τις παιδικής του ηλικίας να σκαρφαλώνει σε τοίχους παίζοντας κρυφτό μέσα στους κήπους του Strawberry Field, ενός κέντρου φιλοξενίας παιδιών του Στρατού της Σωτηρίας, το οποίο βρισκόταν κοντά στο σπίτι του στο Λίβερπουλ.

Το Strawberry Field έγινε έκτοτε σημείο αναφοράς για τους θαυμαστές των Beatles, που ήθελαν να δουν από κοντά το μέρος που ενέπνευσε τον Τζον Λένον να γράψει το τραγούδι. Ωστόσο η είσοδος απαγορευόταν και κανείς δεν κατάφερε ποτέ να περάσει πίσω από τις κόκκινες πύλες μέχρι σήμερα- 70 χρόνια αργότερα.

Για πρώτη φορά το διάσημο «Strawberry Field» των Beatles άνοιξε για το κοινό - Και δεν θα ξανακλείσει Facebook Twitter

Όπως έγινε γνωστό, πλέον η πηγή έμπνευσης για την κλασική επιτυχία «Strawberry Fields Forever» άνοιξε επισήμως για το κοινό ως τουριστική ατραξιόν και για πρώτη φορά άρχισε να υποδέχεται επισκέπτες. Ο Στρατός της Σωτηρίας μετέτρεψε το κτίριο σε κέντρο επίσκεψης που εστιάζει στα νεανικά χρόνια του Τζον Λένον στο Λίβερπουλ, και περιλαμβάνει καφετέρια, χώρους πρασίνου αλλά και μια διαδραστική έκθεση. 

Για πρώτη φορά το διάσημο «Strawberry Field» των Beatles άνοιξε για το κοινό - Και δεν θα ξανακλείσει Facebook Twitter

«Κάθε επισκέπτης θα εισέλθει σε έναν κόσμο όπου "τίποτα δεν είναι πραγματικό", βυθιζόμενος στην εποχή του 1860 όταν το Strawberry Field ξεκίνησε ως βικτωριανή κατοικία πριν μετατραπεί από τον Στρατό της Σωτηρίας σε ασφαλές καταφύγιο, σπίτι για ορισμένους από τους κοινωνικά ευάλωτους νέους του Λίβερπουλ. Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν, μέσω αρχειακών ταινιών, φωτογραφιών και χρονολογίων, τον κόσμο όπου ο Τζον Λένον έπαιξε ως παιδάκι και το τι συνέβαινε πίσω από τη φημισμένη κόκκινη πύλη» σημειώνεται στον ιστότοπο. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ