Για 250 χιλιάδες δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία το όπλο του George Zimmerman το οποίο χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον μαύρο έφηβο Trayvon Martin στη Φλόριντα το 2012, ανέφεραν τηλεοπτικοί σταθμοί στο Ορλάντο και στο Λας Βέγκας.

 

Ο Zimmerman που είχε ανακοινώσει ότι θα βγάλει το όπλο σε δημοπρασία ζητώντας τους επαίνους και την στήριξη του λόμπι των όπλων, δεν επιβεβαίωσε αυτή την πώληση. Aρχικά τα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι είχε ακυρώσει τη δημοπρασία λόγω των αντιδράσεων, όμως τώρα τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι έγινε.

 

Για 250 χιλ. δολάρια πουλήθηκε το όπλο του αστυνομικού που σκότωσε τον 17χρονο μαύρο έφηβο στις ΗΠΑ

 

Η προσφορά του να πουλήσει το περίστροφο 9 χιλιοστών Kel-Tec PF9 στο UnitedGunGroup.com, αντιμετωπίστηκε με επαίνους από υποστηρικτές του δικαιώματος στην οπλοφορία  και περιφρόνηση από τους υπόλοιπους, που τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να επωφεληθεί από το φόνο ενός 17χρονου, που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν μάλιστα άοπλος.

 

Ο Zimmerman αθωώθηκε από την κατηγορία για φόνο δευτέρου βαθμού και ανθρωποκτονία σε μια υπόθεση που πυροδότησε έντονες συζητήσεις για τις φυλετικές διακρίσεις, τον έλεγχο των όπλων και τη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ.  

 

Για 250 χιλ. δολάρια πουλήθηκε το όπλο του αστυνομικού που σκότωσε τον 17χρονο μαύρο έφηβο στις ΗΠΑ

 

Η ιστοσελίδα στην οποία έγινε η δημοπρασία υπερασπίστηκε την απόφαση της αυτή ενώ ο Zimmerman στη δική του σελίδα την ίδια ημέρα είχε γράψει ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την καταπολέμηση της βίας κατά των αστυνομικών από την οργάνωση  Black Lives Matter και για την καταπολέμηση της ρητορικής κατά των όπλων από τη Χίλαρι Κλίντον.