Γερμανία: Ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων από χέρι ακροδεξιών- Σχεδόν 23.000 το 2015

Γερμανία: Ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων από χέρι ακροδεξιών- Σχεδόν 23.000 το 2015 Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Γερμανίας κατέγραψαν μια αύξηση χωρίς ιστορικό προηγούμενο των εγκλημάτων που διέπραξαν ακροδεξιοί πέρυσι, με τις επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων να υπερπενταπλασιάζονται, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.


Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση για την εγκληματικότητα στη Γερμανία, ο ντε Μεζιέρ τόνισε ότι τα εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα που διέπραξαν μέλη της ακροδεξιάς αυξήθηκαν κατά 35% το 2015 σε σχεδόν 23.000. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αφότου η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να τηρεί σχετικές στατιστικές το 2001.


«Η απότομη αύξηση των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα καταδεικνύει μια επικίνδυνη εξέλιξη στην κοινωνία», τόνισε ο ντε Μεζιέρ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά της διάρκειας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Βλέπουμε μια μεγεθυνόμενη και όλο και πιο αποφασιστικά εκφραζόμενη ετοιμότητα για τη χρήση βίας, από εξτρεμιστές τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.


Συνολικά ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα αυξήθηκε κατά 19%, φθάνοντας τα σχεδόν 39.000. Εντός της συγκεκριμένης κατηγορίας, τα βίαια εγκλήματα, όπως οι επιθέσεις ή οι απόπειρες φόνου, αυξήθηκαν κατά 31%, ενώ ειδικά τα εγκλήματα αυτής της φύσης που διαπράχθηκαν από μέλη της άκρας δεξιάς αυξήθηκαν κατά 44%. Αντίστοιχα, η αύξηση των βίαιων εγκλημάτων από μέλη της άκρας αριστεράς, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ανήλθε σε 35%.


Οι επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων αυξήθηκαν εκθετικά στις 1.031, έναντι 199 την αμέσως προηγούμενη χρονιά, και οι 923 από αυτές αποδόθηκαν στην άκρα δεξιά. Ο ντε Μεζιέρ προέβλεψε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν και φέτος: 347 τέτοιες επιθέσεις έχουν καταγραφεί μόλις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.


Η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες πέρυσι, πολλοί από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι από τη Συρία και από άλλες εμπόλεμες ζώνες. Οι αφίξεις μειώθηκαν σημαντικά τους τελευταίους μήνες αλλά αναμένεται να αυξηθούν και πάλι όταν ο καιρός βελτιωθεί καθιστώντας ευκολότερο τον διάπλου της Μεσογείου.


Ένα θετικό στοιχείο στα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο σήμερα θεωρείται το ότι οι αντισημιτικές επιθέσεις μειώθηκαν κατά 14% το 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM