Γερμανία: «Το ευρώ διέσπασε την Ευρώπη - Συνυπεύθυνη η Μέρκελ για το Brexit» δηλώνει η εκπρόσωπος του Die Linke

Γερμανία: «Το ευρώ διέσπασε την Ευρώπη - Συνυπεύθυνη η Μέρκελ για το Brexit» δηλώνει η εκπρόσωπος του Die Linke Facebook Twitter
1

H Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του Αμβούργου "Die Zeit" ανέφερε πως θεωρεί την εισαγωγή του ευρώ λάθος, διότι «διέσπασε την Ευρώπη» και γι΄ αυτό χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση. «Εάν δεν γίνει μεταρρύθμιση, τότε θα πρέπει μεμονωμένες χώρες να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη και πρώτη θα είναι η Ιταλία» προσθέτει.

 

Κατά τη Γερμανίδα πολιτικό το κράτος οφείλει γενικώς να παρεμβαίνει περισσότερο στην οικονομία. Εάν ήταν η ίδια καγκελάριος θα ενίσχυε το ρόλο του κράτους: «Yπάρχουν ζωτικοί τομείς» τους οποίους πραγματικά οφείλουμε να τους εξαιρέσουμε από την αγορά όπως είναι λ.χ. την παιδεία και την υγεία», επισημαίνει η Βάγκενκνεχτ.


Αντιθέτως επέκρινε την γερμανική κυβέρνηση διότι με την οικονομική της πολιτική φροντίζει ιδιαίτερα τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Κανείς δεν θα έδινε τα λεφτά του στην Deutsche Bank, εάν δεν γνώριζε «ότι το κράτος δεν θα την αφήσει ποτέ να πτωχεύσει», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το προσφυγικό η Σάρα Βάγκενκνεχτ εκφράστηκε κατά ενός ανώτατου ορίου υποδοχής, τουλάχιστον για όσους διώκονται πολιτικά.

Παρ' όλα αυτά οι δυνατότητες είναι πεπερασμένες και η μεγαλύτερη εισροή μεταναστών αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και κατοικίας με αποτέλεσμα να υποφέρουν περισσότερο οι φτωχότεροι. Τους φόβους τους πρέπει να τους λάβει κανείς σοβαρά υπόψη. Στις πρόσφατες εκλογές στα κρατίδια το κόμμα της έχασε ψήφους και διότι οι πολίτες «το εξέλαβαν ως κόμμα των προσφύγων».


Η Γερμανίδα πολιτικός κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ για συνενοχή στην ενίσχυση του (λαϊκιστικού, αντιευρωπαϊκού και ξενοφοβικού) κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αλλά και για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος: «Η Μέρκελ είναι φυσικά συνυπεύθυνη για το Brexit λόγω των μονομερών πρωτοβουλιών της και της γερμανικής υπεροψίας αλλά και για τήν ενίσχυση του εθνικισμού σε άλλες χώρες» σημειώνει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για «δεύτερη Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM