Γάζα: Τουλάχιστον 38 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

Γάζα: Τουλάχιστον 38 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα ή πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι του μικρού θύλακα τιμούν την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής της Θυσίας (Αΐντ αλ Άντχα).

Συνολικά, η Πολιτική Προστασία κατέγραψε 38 θύματα, εκ των οποίων 11 από ένα πλήγμα στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ Αλ Μουγκάγιρ, ένας εκπρόσωπος αυτού του οργανισμού πρώτων βοηθειών.

Ο Νετανιάχου ανακοινώνει τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, που σκοτώθηκαν σύμφωνα με Ισραηλινούς στρατιωτικούς ανταποκριτές, στην έκρηξη παγιδευμένου κτιρίου στη Χαν Γιούνις, πόλη στον νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του "στις οικογένειες των τεσσάρων ηρώων μας πεσόντων στη Γάζα στη μάχη για να νικήσουμε τη Χαμάς και να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας", σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο πεσόντων στρατιωτών, του λοχία Γιόαβ Ράβερ και του εφέδρου Χεν Γκρος, δηλώνοντας ότι τα ονόματα των άλλων δύο στρατιωτών δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν ακόμη.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι ένας ακόμη έφεδρος αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά στο ίδιο περιστατικό.

Οι νέοι αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε 429 τον αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης στις 27 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού.

Έπειτα από δύο μήνες εκεχειρίας, το Ισραήλ ξανάρχισε στα μέσα Μαρτίου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να αναγκάσει τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους που απήγαγε την 7η Οκτωβρίου 2023, την ημέρα της άνευ προηγουμένου επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο Ισραήλ, και κρατούνται ακόμη στο παλαιστινιακό έδαφος.

Ο στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις 10.000 στρατιωτών

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις τουλάχιστον 10.000 στρατιωτών, εκ των οποίων περίπου 6.000 για τις μάχιμες μονάδες του, υποστήριξε απόψε ο εκπρόσωπός του στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από σχεδόν 20 μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Ο στρατός «χρειάζεται περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, εκ των οποίων περίπου 6.000 μάχιμους. Πρόκειται για μια πραγματική επιχειρησιακή ανάγκη και για αυτό λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα», είπε ο ταξίαρχος Έφι Ντέφριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Ντέφριν απαντούσε σε ερώτηση που αφορούσε τη στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες εξαιρούνταν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM