Γάζα: Τουλάχιστον 11 νεκροί από νέο πλήγμα - Το υπουργείο Υγείας κατηγορεί το Ισραήλ ότι «χτύπησε» νοσοκομείο

Γάζα: Τουλάχιστον 11 νεκροί από νέο πλήγμα - Το υπουργείο Υγείας κατηγορεί το Ισραήλ ότι «χτύπησε» νοσοκομείο Facebook Twitter
0

Περίπου 11 σκοτώθηκαν στη Γάζα από το νεότερο ισραηλινό πλήγμα, εναντίον κατοικίας στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγάζι στο κέντρο.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, που μετέφερε την πληροφορίας, επισήμανε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών, να παρουσιάσει αύξηση.

Την ίδια ώρα οι υγειονομικές αρχές της Γάζας κατηγόρησαν σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι περικύκλωσε και βομβάρδισε το ινδονησιακό νοσοκομείο στην Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, τραυματίζοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους.

«Τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν πλήρως το νοσοκομείο, έκοψαν την ηλεκτροδότηση και άνοιξαν πυρ με οβίδες με στόχο τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Μαρουάν Σουλτάν.

«Αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς», υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου και πως «περισσότεροι από 40 ασθενείς» τραυματίσθηκαν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στις 6 Οκτωβρίου νέα επίθεση εναντίον της πόλης Τζαμπάλια, η οποία βρίσκεται δίπλα στο ινδονησιακό νοσοκομείο, αναφέροντας πως στοχοθετεί μαχητές της Χαμάς που ανασυντάσσονται.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας είχε ανακοινώσει στη διάρκεια της περασμένης νύκτας το θάνατο 33 ανθρώπων από ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM