Γάζα: Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια ζητώντας πληροφορίες για τους ομήρους

Γάζα: Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια ζητώντας πληροφορίες για τους ομήρους Facebook Twitter
Φωτ.: IDF/ X
0

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις σε στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, ενώ αεροσκάφη του έριξαν στη Ράφα φυλλάδια που ζητούσαν πληροφορίες για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς. 

Τα φυλλάδια είχαν τις φωτογραφίες 33 ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τα ονόματά τους ήταν γραμμένα στα αραβικά. Μέσω αυτών των φυλλαδίων, το Ισραήλ προέτρεπε τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επικοινωνήσουν αν έχουν πληροφορίες για τους ομήρους.  

«Θέλετε να επιστρέψετε στα σπίτια (σας); Παρακαλούμε τηλεφωνήστε εάν αναγνωρίζετε κάποιον από αυτούς», ανέφεραν τα φυλλάδια. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στη Ράφα, προκειμένου να σωθούν από τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. 

«Ζητούν από τους ανθρώπους βοήθεια, διότι αδυνατούν να φθάσουν στους ομήρους τους λόγω της αντίστασης. Σταμάτησε τον πόλεμο Νετανιάχου για να πάρεις πίσω τους ανθρώπους σου», σχολίασε ο Αμπού Αλί, κάτοικος της βόρειας Γάζας, μιλώντας στο Reuters. 

Λωρίδα της Γάζας: Αναφορές για βομβαρδισμούς γύρω από το νοσοκομείο Νάσερ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι έπληξε ομάδες μαχητών που επιχειρούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά κοντά σε στρατεύματα και να εκτοξεύσουν πυραύλους εναντίον αρμάτων μάχης, στο βόρειο τμήμα τη θύλακα. Επίσης, βομβάρδισε στόχους κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άρματα μάχης βομβάρδισαν περιοχές γύρω από το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του θύλακα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι βομβαρδισμοί ήταν οι σφοδρότεροι των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τους ίδιους. Το Νάσερ είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο που συνεχίζει να λειτουργεί στη Λωρίδα της Γάζας. 

Επιπλέον, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν έφοδο σε στρατιωτικό συγκρότημα και κατέστρεψαν εκτοξευτές ρουκετών. Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι IDF βρήκαν εκρηκτικά που είχαν αποθηκευτεί στο υπόγειο. 

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε ότι 165 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο από τα ισραηλινά πλήγματα. Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς μέσα σε μία ημέρα από την αρχή της χρονιάς, ενώ δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για αμάχους ή μέλη της Χαμάς. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM