Γάζα: 11χρονος ράπερ έγινε viral, αλλά μπήκε και σε μπελάδες για τις απόψεις του

Γάζα: 11χρονος ράπερ έγινε viral, αλλά μπήκε και σε μπελάδες για τις απόψεις του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Όταν ένας 11χρονος από τη Γάζα αποφάσισε να δημοσιεύσει βίντεο που ραπάρει, δεν περίμενε ότι θα γίνει viral. Ούτε ότι θα μπει σε μπελάδες.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν αλ- Σαντί δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο στο οποίο ραπάρει μπροστά από το σχολείο του. Οι «επιδόσεις» του απέσπασαν εξαιρετικά θετικά σχόλια από «ειδικούς» της ραπ. Όμως, οι μπελάδες ήρθαν όταν τον ρώτησαν τι μήνυμα θέλει να στείλει.

«Θα ήθελα να διαδώσω την αγάπη ανάμεσα σε εμάς και το Ισραήλ. Δεν υπάρχει λόγος για μάχες και πολέμους. Πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει καλύτερη αυτή η σχέση», δήλωσε ο 11χρονος σε συνέντευξη στο Russia Today.

Αυτή η ατάκα επικρίθηκε σφοδρά από αρκετούς στη Γάζα. Πολλοί Παλαιστίνιοι ξέσπασαν στα social media τόσο κατά του εκκολαπτόμενου ράπερ, όσο και εναντίον του πατέρα του, τον οποίο κατηγόρησαν ότι απέτυχε να διδάξει τον γιο του για το παλαιστινιακό ζήτημα. Το ειρωνικό είναι πως οι στίχοι του τραγουδιού που τον έκανε viral αναφέρονται στους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν και έχει ισχυρό εθνικιστικό θέμα. Τους στίχους έγραψε ο Παλαιστινιο-Αμερικανός ράπερ Waheed Nasan, στο remix του «See You Again», του Wiz Khalifa.


Οι αντιδράσεις ήταν τόσες, που ο πατέρας του 11χρονου, Σαλέχ αλ-Σαντί ζήτησε από το Russia Today να αφαιρέσει το βίντεο της συνέντευξης, όπως και έγινε. Στη συνέχεια, ο πατέρας έδωσε διευκρινίσεις στα social media, αναφέροντας ότι ο γιος του δεν μιλούσε για αγάπη και ειρήνη με το Ισραήλ, αλλά για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. «Είναι 11 χρονών, εκφράστηκε λάθος. Ήταν κουρασμένος, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί», είπε.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στους NYT ότι έμαθε αγγλικά ακούγοντας μουσική online. Άρχισε να ραπάρει- κάποιες φορές δικά του τραγούδια- όταν ήταν 9 ετών, του αρέσει το ΝΒΑ και το σκέιτμπορντ, ενώ είναι μεγάλος φαν του Eminem. Ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας ράπερ και να κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ.

Με τη μουσική του, εξήγησε, θέλει να εκφράσει τα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα, αλλά και να μοιράσει ένα μήνυμα ειρήνης και ισότητας. «Πρέπει να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φερθούν. Θα ήθελα να σταματήσουμε τη βία και τις διακρίσεις», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι αντιδράσεις τον αποθάρρυναν, ζύγισε τα λόγια του. «Κατά κάποιο τρόπο», άρχισε να λέει, αλλά τον έκοψε ο πατέρας του, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να συζητήσει ο γιος του περαιτέρω αυτό το θέμα.

Πάντως, Παλαιστίνιοι ράπερ πιστεύουν ότι ο 11χρονος έχει τα φόντα για καριέρα. «Έχει χάρισμα, ροή. Με σωστή εκπαίδευση σε 1-2 χρόνια μπορεί να γίνει γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε ο Tamer Nafar, Παλαιστίνιος ράπερ που ζει στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM