Γαλλία: Ταυτοποιήθηκε τρομοκράτης της επίθεσης στο Stade de France

Γαλλία: Ταυτοποιήθηκε τρομοκράτης της επίθεσης στο Stade de France Facebook Twitter
0

Οι ερευνητές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τον έναν από τους καμικάζι που ανατίναξαν τα εκρηκτικά τους κοντά στο Stade de France, σηματοδοτώντας την έναρξη της σειράς των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, έγινε σήμερα γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

 

Από τους τρεις καμικάζι του Stade de France, μόνον ένας ήταν γνωστός μέχρι τώρα: ο Μπιλάλ Χαντφί, ένας Γάλλος κάτοικος Βελγίου, ηλικίας 20 ετών.

 

Οι πράκτορες της DGSE (γαλλική υπηρεσία πληροφοριών) εκτιμούν ότι ο δεύτερος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πλαστό συριακό διαβατήριο, είναι ο Άμαρ Ραμαντάν Μανσούρ Μοχάμαντ αλ Σαμπαάουι, ένας Ιρακινός από τη Μοσούλη ηλικίας 20 ετών όταν πραγματοποίησε την επίθεση, σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

 

Μετά την επίθεση, «στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έδωσαν στην οικογένειά (του) το ισόποσο των 5.000 δολαρίων (περίπου 4.670 ευρώ) σε ιρακινά δηνάρια», σύμφωνα με ένα σημείωμα γάλλων πρακτόρων, που φέρει ημερομηνία Φεβρουάριος 2016 και αποχαρακτηρίσθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το σημείωμα αυτό, του οποίου έλαβε γνώση το Γαλλικό Πρακτορείο, για να δικαιολογήσουν αυτή την «αμοιβή», τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους δεν μίλησαν για τις επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν Ντενί, αλλά επικαλέσθηκαν ψευδώς μια επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη.

 

Το τελευταίο μέλος της ομάδας των καμικάζι, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επίσης ένα πλαστό συριακό διαβατήριο, εξακολουθεί να μην έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

 

Για να φθάσουν στην Ευρώπη, ο Άμαρ Ραμαντάν Μανσούρ Μοχάμαντ αλ Σααμπάουι και ο μη ταυτοποιημένος καμικάζι είχαν κρυφτεί ανάμεσα στο πλήθος των προσφύγων που στις 3 Οκτωβρίου 2015 είχαν φθάσει δια θαλάσσης στη Λέρο, μαζί με συνεργούς τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM