Γαλλία: Στο στόχαστρο της αστυνομίας διεθνής συμμορία που κλέβει Lego

Γαλλία: Στο στόχαστρο της αστυνομίας διεθνής συμμορία που κλέβει Lego Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η γαλλική αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο μια διεθνή συμμορία κλεφτών παιχνιδιών, που ειδικεύονται στις κλοπές Lego και οι αρχές προειδοποίησαν τόσο τα καταστήματα, όσο και ανθρώπους που κατέχουν τα διάσημα τουβλάκια.

 

Η προειδοποίηση έρχεται μερικούς μήνες μετά τη σύλληψη τριών ατόμων, κοντά στο Παρίσι. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες και μία γυναίκα που έκλεβαν κουτιά Lego από κατάστημα παιχνιδιών στο Ιβελίν.



Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες- και οι τρεις από την Πολωνία- φέρεται να παραδέχθηκαν ότι ήταν μέλη συμμορίας που ειδικεύεται στις κλοπές Lego, τα οποία αναζητούν συλλέκτες.

 

«Η κοινότητα των Lego δεν αποτελείται μόνο από παιδιά. Υπάρχουν πολλοί ενήλικες που παίζουν με αυτά», επεσήμανε αστυνομικός που μίλησε στην εφημερίδα Le Parisien. «Γίνονται ανταλλαγές και πωλήσεις στο διαδίκτυο. Επίσης, έχουν γίνει καταγγελίες από ανθρώπους για διαρρήξεις στα σπίτια τους, από όπου εκλάπησαν εκλάπησαν Lego», συμπλήρωσε.



Σχετικές συλλήψεις είχαν αναφερθεί στη Γαλλία τόσο τον Νοέμβριο του 2019, όσο και τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς. 
«Έρχονται στη Γαλλία, μένουν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι και αρχίζουν τις επιδρομές σε καταστήματα παιχνιδιών, προτού επιστρέψουν στην Πολωνία για να πουλήσουν τη λεία τους», δήλωσε ο αστυνομικός.

 

Ο Γκέρμπεν φαν Ίκεν, ειδικός στα Lego που συμβουλεύει πλατφόρμα διαδικτυακών δημοπρασιών για την αγορά και την πώληση συλλεκτικών αντικειμένων, δήλωσε ότι πέρυσι διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στη γαλλική ιστοσελίδα.

 

«Η επένδυση σε αυτά τα κομμάτια δεν είναι κάτι νέο, αλλά αυτή η εξειδικευμένη αγορά έφτασε σε νέα ύψη με την πανδημία. Οι άνθρωποι έχουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, λόγω των περιορισμών και έχει γίνει “έκρηξη” στην αγορά παιχνιδιών. Συχνά έχουμε πάνω από 1.000 πωλήσεις Lego την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι πάντα υπήρχε ένα τέτοιο «εμπόριο», τόσο γιατί τα Lego προσελκύουν πολλούς ενήλικες, όσο και επειδή η εταιρεία αποσύρει τις συλλογές της περίπου δύο χρόνια αφότου κυκλοφορήσουν, οπότε είναι αναπόφευκτη η δημιουργία «χώρου» για μεταπωλήσεις. 

 

«Το φαινόμενο έχει γνωρίσει “έκρηξη” τα τελευταία οχτώ χρόνια, επειδή άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να βγάλουν χρήματα μεταπωλώντας Lego στο διαδίκτυο», εξήγησε και ως παράδειγμα έφερε ένα σετ Lego που κόστιζε 150 ευρώ όταν κυκλοφόρησε στα καταστήματα το 2007, αλλά πέρυσι πωλήθηκε για 2.500 ευρώ, μαζί με το κουτί του.

 

Οι κλοπές Lego φαίνεται πως είναι παγκόσμια «επιχείρηση», αφού πολλά τέτοια περιστατικά έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και την Αυστραλία τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM