Γαλλία: Καταδικάστηκε φοιτητής που έφαγε ζωντανό ποντίκι για να δημοσιεύσει τα αποκρουστικά πλάνα

Γάλλία: Καταδικάστηκε φοιτητής που έφαγε ζωντανό ποντίκι για να δημοσιεύσει τα αποκρουστικά πλάνα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η αποκρουστική κίνηση φοιτητή από τη Γαλλία να φάει ένα ζωντανό ποντίκι, έφερε επιπτώσεις στον ίδιο και τον φίλο του που τον βιντεοσκοπούσε.

Οι δυο τους, καταδικάστηκαν σε πρόστιμο με αναστολή. Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν, ότι ο ένας έφαγε ζωντανό ένα ποντίκι και ο δεύτερος βιντεοσκόπησε τη σκηνή για να αναρτήσει στη συνέχεια, τα πλάνα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μέσα στο 2023.

Ο δευτεροετής Λουκάς Μπ., που φοιτούσε σε τεχνικής σχολής εκείνη την περίοδο, ήταν αυτός που δάγκωσε το ποντίκι και το σκότωσε. Το δικαστήριο της Μασσαλίας του επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Ο συμφοιτητής του, Σεντρίκ Β., που βιντεοσκόπησε και ανάρτησε τη σκηνή, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ένας τρίτος φοιτητής, που κατηγορήθηκε για δημοσίευση του βίντεο στο Instagram, αθωώθηκε.

Οι ποινές και των δύο έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και δεν θα εγγραφούν στο ποινικό τους μητρώο. Εκτός των άλλων, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν συμβολική αποζημίωση 1 ευρώ σε οργανώσεις όπως το Ίδρυμα 30 Εκατομμυρίων Φίλων και την Εταιρεία Προστασίας Ζώων, που είχαν στραφεί εναντίον τους ζητώντας υψηλότερες αποζημιώσεις.

Η δικηγόρος του Λουκάς Μπ., Σελίν Ντανγκοτιέ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ασκήσουν έφεση.

Η εισαγγελέας Μαρί-Οντ Φισέ είχε προτείνει κοινωνική εργασία για τους κατηγορούμενους – 105 ώρες για τον κύριο δράστη – με την κατηγορία της κακομεταχείρισης ζώων.

Ο Ξαβιέ Μπακέ, εκπρόσωπος του Ιδρύματος 30 Εκατομμυρίων Φίλων, χαρακτήρισε την απόφαση «ντροπή», λέγοντας ότι στέλνει το μήνυμα πως όσοι βλάπτουν τα ζώα δεν θα τιμωρούνται όπως πρέπει.

«Η απόφαση αυτή είναι ντροπή, δίνει άδεια να σκοτώνουν» τα ζώα, σχολίασε, υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα που έστειλε το δικαστήριο ήταν ότι όσοι κακομεταχειρίζονται τα ζώα δεν θα έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές συνέπειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM