Γαλλία: Καταδικάστηκε φοιτητής που έφαγε ζωντανό ποντίκι για να δημοσιεύσει τα αποκρουστικά πλάνα

Γάλλία: Καταδικάστηκε φοιτητής που έφαγε ζωντανό ποντίκι για να δημοσιεύσει τα αποκρουστικά πλάνα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η αποκρουστική κίνηση φοιτητή από τη Γαλλία να φάει ένα ζωντανό ποντίκι, έφερε επιπτώσεις στον ίδιο και τον φίλο του που τον βιντεοσκοπούσε.

Οι δυο τους, καταδικάστηκαν σε πρόστιμο με αναστολή. Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν, ότι ο ένας έφαγε ζωντανό ένα ποντίκι και ο δεύτερος βιντεοσκόπησε τη σκηνή για να αναρτήσει στη συνέχεια, τα πλάνα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μέσα στο 2023.

Ο δευτεροετής Λουκάς Μπ., που φοιτούσε σε τεχνικής σχολής εκείνη την περίοδο, ήταν αυτός που δάγκωσε το ποντίκι και το σκότωσε. Το δικαστήριο της Μασσαλίας του επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Ο συμφοιτητής του, Σεντρίκ Β., που βιντεοσκόπησε και ανάρτησε τη σκηνή, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ένας τρίτος φοιτητής, που κατηγορήθηκε για δημοσίευση του βίντεο στο Instagram, αθωώθηκε.

Οι ποινές και των δύο έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και δεν θα εγγραφούν στο ποινικό τους μητρώο. Εκτός των άλλων, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν συμβολική αποζημίωση 1 ευρώ σε οργανώσεις όπως το Ίδρυμα 30 Εκατομμυρίων Φίλων και την Εταιρεία Προστασίας Ζώων, που είχαν στραφεί εναντίον τους ζητώντας υψηλότερες αποζημιώσεις.

Η δικηγόρος του Λουκάς Μπ., Σελίν Ντανγκοτιέ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ασκήσουν έφεση.

Η εισαγγελέας Μαρί-Οντ Φισέ είχε προτείνει κοινωνική εργασία για τους κατηγορούμενους – 105 ώρες για τον κύριο δράστη – με την κατηγορία της κακομεταχείρισης ζώων.

Ο Ξαβιέ Μπακέ, εκπρόσωπος του Ιδρύματος 30 Εκατομμυρίων Φίλων, χαρακτήρισε την απόφαση «ντροπή», λέγοντας ότι στέλνει το μήνυμα πως όσοι βλάπτουν τα ζώα δεν θα τιμωρούνται όπως πρέπει.

«Η απόφαση αυτή είναι ντροπή, δίνει άδεια να σκοτώνουν» τα ζώα, σχολίασε, υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα που έστειλε το δικαστήριο ήταν ότι όσοι κακομεταχειρίζονται τα ζώα δεν θα έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές συνέπειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM