Γαλλία: «Το ευρώ μοιάζει μόνο γερμανικό, υποτιμήστε το επιτέλους»

Γαλλία: «Το ευρώ μοιάζει μόνο γερμανικό, υποτιμήστε το επιτέλους» Facebook Twitter
0

Επίθεση στη Γερμανία, στο «γερμανικό» ευρώ, στην ΕΚΤ για τις πρακτικές της και στην παγκοσμιοποίηση εξαπέλυσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Ο Αρνό Μοντεμπούρ, σε συνέντευξη του στην «Le Parisien”, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υποτιμήσει το ευρώ ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και των άλλων χωρών της ευρωζώνης. «Το ευρώ είναι πολύ ισχυρό και ακριβό. Μοιάζει να είναι μόνο γερμανικό, ενώ θα έπρεπε να είναι και γαλλικό και ιταλικό, βασικά πιο ευρωπαϊκό», είπε ο υπ. Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Παράλληλα τάχθηκε και εναντίον της παγκοσμιοποίησης λέγοντας ότι «τα κράτη που αντιστάθηκαν σε αυτή, κράτησαν και τις επιχειρήσεις τους». «Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς», τόνισε.

Ο Μοντεμπούρ, επιτέθηκε και στη Γερμανία, κατηγορώντας την για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού με χαμηλά μεροκάματα στην βιομηχανία κρεάτων.

«Το πρόβλημα είναι της Γαλλίας. Ας μειώσει κι αυτή τους μισθούς», ήταν η απάντηση του επικεφαλής του γερμανικού ομίλου κρεατοβιομηχανίας BVDF.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM