Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία – Τραυματίστηκε ιερέας και μία μοναχή

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία – Τραυματίστηκε ιερέας και μία μοναχή Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter/Christian Estrosi
0

Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ιερέα σε ναό στη Νίκαια της Γαλλίας, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζεράλ Νταρμανέν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζωή του ιερέα δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη.

Ο δράστης της επίθεσης κατονομάζεται ως Κεβίν, είναι γεννηθείς το 1991 στο Φρεζούς, έχει γαλλική υπηκοότητα και είναι κάτοικος Νίκαιας. Δεν είναι γνωστός στις Αρχές, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή που επικαλείται το AFP.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανέφερε, σε ένα ξεχωριστό tweet, ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο συντηρητικός βουλευτής Ερίκ Σιοτί, που εκπροσωπεί την περιφέρεια, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο ιερέας, τον οποίο κατονόμασε ως πατέρα Κριστόφ, δέχθηκε αρκετές μαχαιριές στον ναό Saint-Pierre d'Arene στη Νίκαια.

Όπως έγραψε, μια μοναχή τραυματίστηκε στο χέρι, καθώς άρπαξε το μαχαίρι από τον δράστη.

«Εντυπωσιακή η τόλμη της αδελφής Μαρί Κλοντ, η οποία παρενέβη, την ώρα που ο δράστης συνέχιζε να μαχαιρώνει τον πατέρα Κριστόφ», έγραψε ο Σιοτί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, ο δράστης αγόρασε το μαχαίρι κάποιες ημέρες νωρίτερα.

«Πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή» και η ενέργειά του «δεν έχει a priori τρομοκρατικό χαρακτήρα».

«Δήλωσε αυθόρμητα στις δυνάμεις της αστυνομίας ότι είναι εβραϊκής πίστης και ότι αυτήν την ημέρα των εκλογών, ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν και εντέλει στράφηκε εναντίον μιας εκκλησίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ