Γαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε 12χρονο που προσπάθησε να του πάρει χρήματα

Γαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε 12χρονο που προσπάθησε να του πάρει χρήματα Facebook Twitter
0

Ένας μαθητής ηλικίας 12 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί μπροστά από ένα σχολείο στο Βενισιέ, κοντά στη Λιόν (ανατολική Γαλλία), αφού τον μαχαίρωσε ένας συμμαθητής του ηλικίας 10 ετών από τον οποίο είχε προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα με τη βία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και την αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος Ανατόλ Φρανς, όταν το θύμα «απείλησε έναν μαθητή ηλικίας 10 ετών από τον οποίο επιχείρησε να πάρει με τη βία χρήματα. Εκείνος αμύνθηκε με ένα αιχμηρό αντικείμενο» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, το όπλο ήταν ένα μαχαίρι και το θύμα δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα. Τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Οικογενειακής Προστασίας στη Λιόν, τέθηκε υπό «δικαστική κράτηση» και δεν προφυλακίστηκε «καθώς είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών» σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 12 ώρες και μπορεί να παραταθεί μία φορά.

Οι δύο πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν μαθητές στο σχολείο του Βενισιέ, όπου έχει σπεύσει μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM