Γαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε 12χρονο που προσπάθησε να του πάρει χρήματα

Γαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε 12χρονο που προσπάθησε να του πάρει χρήματα Facebook Twitter
0

Ένας μαθητής ηλικίας 12 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί μπροστά από ένα σχολείο στο Βενισιέ, κοντά στη Λιόν (ανατολική Γαλλία), αφού τον μαχαίρωσε ένας συμμαθητής του ηλικίας 10 ετών από τον οποίο είχε προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα με τη βία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και την αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος Ανατόλ Φρανς, όταν το θύμα «απείλησε έναν μαθητή ηλικίας 10 ετών από τον οποίο επιχείρησε να πάρει με τη βία χρήματα. Εκείνος αμύνθηκε με ένα αιχμηρό αντικείμενο» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, το όπλο ήταν ένα μαχαίρι και το θύμα δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα. Τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Οικογενειακής Προστασίας στη Λιόν, τέθηκε υπό «δικαστική κράτηση» και δεν προφυλακίστηκε «καθώς είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών» σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 12 ώρες και μπορεί να παραταθεί μία φορά.

Οι δύο πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν μαθητές στο σχολείο του Βενισιέ, όπου έχει σπεύσει μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM