Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

«Είναι η στιγμή της Ευρώπης. Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί. Είμαστε πιο δυνατοί μαζί». 

 

 

Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και αρκετά κράτη μέλη επιστρέφουν σε εφαρμογή σκληρότερων μέτρων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα συνεδριάσει τελικώς νωρίτερα για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου, και όχι στις 29 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.  Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την παραλαβή πρόσθετων δεδομένων, που είχαν ζητηθεί από τις εταιρείες.

 

«Κάθε μέρα μετράει - εργαζόμαστε ταχύτατα για να εγκρίνουμε #COVID19 εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» δήλωνε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Στη δική του ανακοίνωση, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι οι ειδικοί του εργάζονται εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες για την αξιολόγηση των δεδομένων που υπέβαλαν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer, στο αίτημα για την άδεια χρήσης υπό όρους.

 

Ο ρυθμός της προόδου βασίζεται σε μια «αξιόπιστη και πλήρη αξιολόγηση» της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας και καθορίζεται «από τη διαθεσιμότητα των πρόσθετων πληροφοριών από την εταιρεία, για την απάντηση των ερωτημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης», αναφέρει ακόμη ο ΕΜΑ.

 

Η Βρετανία είχε γίνει η πρώτη χώρα που ενέκρινε και προχώρησε εμβολιασμούς στις 8 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr