Φινλανδία: Αντιδράσεις για παπαράτσι που φωτογράφισε την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν εν αγνοία της

Φινλανδία: Αντιδράσεις για παπαράτσι που φωτογράφισε την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν εν αγνοία της Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Φινλανδία η φωτογραφία που τράβηξε ένας παπαράτσι την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, ενώ έσπρωχνε ένα παιδικό καρότσι. 

Το ζήτημα φτάνει τώρα έως το συμβούλιο των ΜΜΕ της χώρας, JSN, μετά από καταγγελία για τη δημοσίευση φωτογραφίας στο σκανδαλοθηρικό περιοδικό Seiska. 

Ο παπαράτσι, που τράβηξε τη φωτογραφία, δημοσίευσε το στιγμιότυπο, καλώντας τους ακολούθους του να μαντέψουν ποια είναι. Στην καταγγελία προέβη άτομο, που δεν κατονομάζεται από τα φινλανδικά ΜΜΕ, επικαλούμενο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ιδιωτικότητας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του JSN, Ίρο Χίβονεν, τόνισε ότι η απόφαση για το εάν θα υποβληθεί επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο θα ληφθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, στα τέλη Ιουνίου.  «Σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου στα τέλη Αυγούστου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του περιοδικού Seiska, υπερασπίστηκε την απόφαση δημοσίευσης της φωτογραφίες. Όπως υπογράμμισε στο πρακτορείο YLE επρόκειτο για μία «ειδησεογραφική φωτογραφία.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ