Φεστιβάλ Βάγκνερ στη σκιά σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Φεστιβάλ Βάγκνερ στη σκιά σεξουαλικών παρενοχλήσεων; Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας το Φεστιβάλ Βάγκνερ στο Μπαϊρόιντ ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα 25 Ιουλίου με την όπερα «Τριστάνος και Ιζόλδη».

Λίγο πριν ξεκινήσει ένα από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως, έρχονται στο φως, μέσω άρθρου στην βαυαρική εφημερίδα Nordbayern Kurier, κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων γυναικών στην διάσημη διοργάνωση.

Η αντίδραση της Καταρίνας Βάγκενρ, επικεφαλής του φεστιβάλ και δισέγγονης του γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, ήταν άμεση. Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) αποκάλυψε ότι και εκείνη έχει πέσει θύμα παρενόχλησης στους χώρους Φεστιβάλ ήταν όμως σε θέση να αμυνθεί. Τόνισε μάλιστα ότι από την διαλεύκανση των κατηγοριών θα εξαρτηθεί και η παραμονή της στο αξίωμα της επικεφαλής του Φεστιβάλ.

Για τις κατηγορίες πήρε στο μεταξύ θέση και η γερμανίδα υφυπουργός πολιτισμού Κλάουντια Ροτ ζητώντας την άμεση διερεύνηση των κατηγοριών καταδικάζοντας για μια ακόμα φορά κάθε μορφής σεξουαλική παρενόχληση. 

Στον «πράσινο λόφο» θα ανέβουν οκτώ διαφορετικές παραστάσεις από συνολικά δέκα όπερες Βάγκνερ. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του γερμανού συνθέτη, επιτρέπεται η παρουσίαση μέχρι δέκα οπερών σε κάθε φεστιβάλ. Μέχρι σήμερα, η οικογένεια Βάγκνερ έχει σεβαστεί την επιθυμία του διάσημου συνθέτη.

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM