FDA: «Πράσινο» φως για επείγουσα χρήση του χαπιού Merck

Άνδρας σε εργαστήριο Facebook Twitter
AP Photo/Ted S. Warren/αρχείου
0

Τη χρήση του ου αντιιικού χαπιού της Merck για την COVID-19 ενέκρινε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο FDA ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ήπιας έως μεσαίας COVID από ενήλικες που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά, και από εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές θεραπείας για την COVID-19 ή δεν είναι κλινικά κατάλληλες για αυτούς. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το φάρμακο δεν εγκρίνεται για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών επειδή η μολνοπιραβίρη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη οστών και χόνδρων.

Το σκεύασμα της Merck μολνοπιραβίρη (molnupiravir), το οποίο ανέπτυξε από κοινού με τη Ridgeback Biotherapeutics, έδειξε να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους περίπου κατά 30% σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε με άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο στην αρχή της ασθένειας.

Οι ΗΠΑ έχουν συμβόλαιο αγοράς έως 5 εκατ. δόσεων του φαρμάκου για 700 δολάρια ανά δόση. Το φάρμακο δεν εγκρίνεται για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών επειδή η μολνοπιραβίρη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη οστών και χόνδρων, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο FDA.
 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM